دیوار سبز طبیعی
دیوار سبز طبیعی ، برای داشتن فضای سبز در نزدیکی محل زندگی و یا محیط کار و هر قسمت دیگری ، می توانیم با اجرای دیوارهای سبز طبیعی محیطی مشابه فضای سبز را ایجاد کنیم ، با داشتن دیوارهای سبز حتی با ابعاد کوچک می توانیم باعث افزایش روحیه و نشاط در افراد شویم ، گل و گیاهان طبیعی با توجه به زیبایی که دارا می باشند می توانند لحظاتی را برای افراد ایجاد کنند تا زمانی در کنار آن احساس بودن در فضای سبز را داشته باشند .
نحوه و ساخت دیوار سبز طبیعی :
- دیوار سبزها را باید در قسمت هایی اجرا کنیم که در آن محیط گیاهان قابل رشد باشند و از بین نروند .
- سیستم های مختلفی برای اجرای دیوارهای سبز وجود دارد که با توجه به آن می توانیم بهترین دیوار سبز را داشته باشیم .
- نورپردازی در قسمت های مختلف دیوارهای سبز باعث بهتر جلوه داده شدن گیاهان شده و زیبایی محیط را هم در شب و هم در روز دو چندان می کند .
- انتخاب گل و گیاهان مناسب برای دیوارهای سبز بسیار حائز اهمیت می باشد و این انتخاب بستگی به شرایط اقلیمی و آب و هوایی محیط دارد .
- سیستم های آبیاری در گیاهان به صورت دستی و اتوماتیک می باشد که در هر دو سیستم باید به نحوی آبیاری صورت گیرد که آب کم یا زیاد به گیاه نرسد تا گیاه از بین نرود .
- برای داشتن طول عمر بالای دیوارهای سبز هر چند ماه باید کود گیاهان تعویض و یا اضافه شود و مورد نگهداری قرار بگیرد .
برای اجرای دیوار سبز طبیعی ،این نوع دیوارها به طور مستقیم با گیاهان طبیعی در ارتباط هستند به این گونه که گیاهان زنده مستقیم با مصالح طراحی به دیوار متصل می شوند و ریشه های گیاهان درون باکس هایی که درون دیوار سبز تعبیه شده به رشد و نمو خود ادامه می دهند. کف فلاورباکس ها سوراخ هایی تعبیه شده تا در زمان آبیاری به گیاهان ،آب داخل باکس ها نماند و از آن عبور کند ، آب های اضافی اگر داخل فلاورباکس ها بماند باعث گندیده شدن ریشه گیاهان می شود .کف فلاورباکس ها صافی و یا فیلتری قرار می گیرد تا زمانی که خاک داخل گلدان ریخته می شود از صافی عبور نکند و به کف گلدان نریزد . در آخر روی فیلتر خاک و یا کود ریخته می شود و کاشت انجام می شود . در این گونه دیوارهای سبز به دلیل ارتباط مستقیم گیاهان زنده و المان های طراحی جلوه چشمنوازی به دیوار داده که باعث می شود مخاطبان حس حضور در جنگل های سرسبز شمالی را داشته باشند.
دیوار سبز طبیعی را می توان در چه قسمت هایی اجرا کرد ؟
- داخل ساختمان ها ، لابی هتل هاو …
- ورودی ساختمان ها ، ادارات ،مراکز تجاری
- دیوار های ورزشگاه ها و باشگاه ها
- تالارها
- باغ ها
- سالن های زیبایی و مراکز درمانی
- کافی شاپ ها
- رستوران ها و…
آبیاری در دیوارهای سبز طبیعی به چه صورت می باشد ؟
برای آبیاری گیاهان در دیوار سبز ، در مرحله اول باید شرایط آب و هوایی منطقه را در نظر گرفت تا دیوار سبز زیبایی را بتوانیم داشته باشیم .در مرحله دوم نوع آبیاری به گیاهان می باشد که تاثیر گذار در رشد بهتر گیاهان می باشد .
سیستم های آبیاری به دو روش انجام می شود :
- اتوماتیک : در این سیستم لوله هایی تعبیه شده و در بین دیوار سبز قرار می گیرد ، این لوله ها بطور نامحسوس داخل دیوار کارمی شوند و بعداز اینکه گل کاری تکمیل شود اصلا لوله کشی ها دیده نمی شوند.کلیدی روی دیوار سبز تعبیه می شود که می توانیم با آن زمان مشخصی را برای آبیاری گیاهان درنظر بگیریم . بعد از آن زمان آبیاری صورت نمی گیرد و به صورت اتوماتیک خاموش می شود.
- دستی : در این سیستم توسط شخص در هر زمانی آبیاری می تواند صورت بگیرد .
دیوارهای سبز و انواع آن چه می باشند ؟
-
دیوار سبز شبکه ای :
دیوارهای سبز شبکه ای شامل یک شبکه فولادی می باشند که بر روی سازه ساختمان نصب می شوند ،بر روی این شبکه ها گیاهان بالارونده هم چون : پیچک و پاپیتال ، یاس و … کاشت می شوند .دیوارهای سبز شبکه ای با خاصیت انعطاف پذیری و حالت توری که دارند می تواند بستر مناسبی برای رشد گیاهان کوچک می باشد.گیاهانی که برروی دیوار سبز شبکه ای کاشته می شوند نیاز به نگهداری زیادی دارند.
-
دیوار سبز مدولار :
دیوار سبز های مدولار را می توان به صورت پیش ساخته و مستقل تهیه کرد .این دیوار ها می توان در قسمت های مختلف ساختمان اجرا کرد .این نوع دیوارها سازه های بسیار سبکی می باشند،دیوارهای سبز مدولار به علت وزن پایین وداربستی بودن آن، گیاهان بسیار راحت بر روی آن رشد می کنندو جلوه بسیار زیبایی به دیوار سبز شما می دهد.
-
دیوار سبز پلیمری :
دیوارهای سبز پلیمری به نحوی اجرا می شوندکه یک پارچه نمدی با زهکش در زیر قاب دیوار سبز قرار می گیرد و در مرحله آخر گیاهان روی آن قرار می گرند .پارچه نمدی به راحتی قابل تعویض است وباتوجه به منافذ متعددی که دارد باعث تهویه درست ریشه گیاهان برروی دیوار سبز می شود.
-
دیوار سبز هیدروپونیک :
در دیوارهای سبز هیدروپونیک ، کاشت گیاهان بدون خاک می باشدو آب تمام مواد مغذی دیوارسبز را تامین می کند . این نوع دیوارهای مهندسی سازی شده دیگر نیازی به کاشت گیاه در خاک ندارند و بستر برای رشد گیاهان همان آب می باشد و مواد مغذی مورد نیار گیاه از طریق آب تامین می شود.این نوع دیوارها مناسب گیاهان کوچک با عمق ریشه کم می باشد.
مزایای دیوارهای سبز طبیعی چیست ؟
دیوارهای سبز توسط گیاهان کاشته شده بر روی آن ها ،می توانند تا اندازه ای از آلودگی هوا را کاهش دهند و هوای محیط را تصفیه کنند .کاهش دمای محیط و تنظیم دمای آن ایجاد فضاهای سبز متعدد در قسمت های داخلی و خارجی ساختمان ها و محیط های شهری دیوارهای سبز در مراکز درمانی باعث افزایش روحیه در بیماران می شود .طول عمر نمای ساختمان را در برابر تاثیرات خارجی مانند : نور خورشید ، باران ، باد و نوسانات دما محافظت می کند .در محیط هایی که نور طبیعی خورشید وجود ندارد امکان داشتن دیوار سبز طبیعی را داریم ؟در برخی از فضاها که فاقد نور طبیعی هستیم می توانیم با استفاده از نور های مصنوعی رشد طبیعی گیاهان را داشته باشیم ،این نورها همانند نور خورشید عمل کرده و سیستم رشد گیاهان را به تعویق نمی اندازد .