امروزه اجرای محوطه سازی برای هر فضایی ضروری است. محوطه سازی برای هر فضایی عبارتند از مجموعه ای از کارهایی که در یک محیط صورت میگیرد تا یک فضا را به فضایی زیباتر و قابل استفاده تر برای افراد تبدیل کند. این روند می تواند با اجرای المان های متنوعی مانند آبنما یا آلاچیق باشد. اجرای فضای سبز محیط های صنعتی هم میتواند شامل مراحل محوطه سازی شود. محوطه سازی ادارات، طراحی فضای سبز صنعتی، شکلی از طراحی و محوطه سازی فضای سبز هستند که توسط شرکت سورن بام انجام میشود.
از جمله ی پر کاربردترین کارهایی را که می توان برای محوطه سازی انجام داد اجرای فضای سبز است. داشتن یک فضای سبز در محوطه می تواند با کاشت درختان و گل ها صورت گیرد که این کار می تواند در محیط شهری بسیار اهمیت زیادی داشته باشد. در اجرای فضای سبز محیط های صنعتی میتوان حتی از پارتیشن بندی، کاشت گیاهان زینتی و خاص نیز استفاده شود.

اجرای فضای سبز محیط های صنعتی و شهری
محوطه سازی فضای سبز یکی از عناصر کلیدی در طراحی محیطهای زندگی و کاری است که تأثیر زیادی بر زیبایی، راحتی و کارایی مکان دارد. اصول طراحی محوطه سازی فضای سبز به ایجاد محیطی مطلوب و هماهنگ کمک میکند. اجرای فضای سبز محیط های صنعتی و شهری تفاوتهایی دارند اما با این وجود، مراحل اجرایی چندان تفاوتی با همدیگر ندارند. صفر تا صد مراحل اجرای فضای سبز شامل موارد زیر میشود.
اصل اول، ابزارهای محوطه سازی فضای سبز
اولین اصل این است که شناخت دقیقی از نیازها و اولویتهای کاربران داشته باشید. این شناخت میتواند شامل ابعاد فضایی، کاربردهای مورد نیاز، و سلایق شخصی باشد.
اصل دوم، پوشش گیاهی
دومین اصل، انتخاب گیاهان و عناصر طبیعی مناسب است. در محوطه سازی فضای سبز، باید به اقلیم، نوع خاک و شرایط نور توجه کرد. برخی از گیاهان برای مناطق گرمسیری و برخی دیگر برای مناطق سردسیر مناسباند. همچنین، ترکیب گیاهان متنوع میتواند حس زیباییشناختی را افزایش دهد.
اصل سوم، مسیرهای دسترسی
سومین اصل شامل برنامهریزی برای مسیرها و دسترسیها است. طراحی مسیرهای اصولی در محوطه سازی فضای سبز باید به گونهای باشد که دسترسی آسان به اجزای مختلف فضا را فراهم کند. ایجاد مسیرهای پیادهروی و دوچرخهسواری، استفاده از سنگفرش و ایجاد فضاهای نشیمن، میتواند جذابیت فضا را دوچندان کند.
اصل چهارم، نورپردازی فضای سبز
اصل دیگر، نورپردازی مناسب است. نورپردازی در محوطه سازی فضای سبز نه تنها برای زیبایی بلکه برای امنیت نیز اهمیت دارد. استفاده از چراغهای باغی و نورهای طبیعی درختان میتواند فضایی دلنشین و ایمن ایجاد کند.
در نهایت، توجه به نگهداری و مدیریت فضای سبز از اصول حیاتی محوطه سازی است. انتخاب گیاهان مقاوم و کمنیاز به نگهداری میتواند به خانهدارها کمک کند تا فضای سبز خود را همیشه در بهترین حالت نگهدارند. به این ترتیب با رعایت این اصول، میتوان یک محوطه سازی فضای سبز جذاب و کاربردی ایجاد کرد.
عناصر مهم در اجرای محوطه سازی فضای سبز
برای اجرای محوطه سازی فضای سبز باید عناصر متعددی را در نظر بگیریم . در ادامه می خواهیم به بررسی تعدادی از این عناصر بپردازیم تا شما را نیز با این عناصر آشنا سازیم. در اجرای فضای سبز محیط های صنعتی هم از این شیوه استفاده میشود، اما تفاوت های کوچکی وجود دارد.
پوشش گیاهی محوطه سازی فضای سبز
نحوه ی چیدمان پوشش گیاهی برای یک فضای سبز در محوطه سازی حیاط از اهمیت زیادی برخوردار می باشد . جا نمایی و کاشت گل و درختان و اینکه چه گیاهانی را برای چه فضاهایی انتخاب کنیم در زیبایی و البته کیفیت نهایی محوطه سازی تاثیر گذار می باشد . بهترین گیاهان برای یک محوطه و فضای سبز گیاهی می باشد که نیازمند مراقبت و نگهداری کمتری باشد . اگر در مناطق خشک و کم آب هستید باید دقت بیشتری را برای انتخاب گیاهان داشته باشید .

کف سازی محوطه سازی فضای سبز
انتخاب یک کف سازی مناسب برای سطوح تاثیر بسیار زیادی بر روی زیبایی زیباسازی فضای سبز دارد . کف سازی باید مطابق با آب و هوا و اقلیم منطقه باشد زیرا اگر دقتی به این موضوع نشود سبب اتلاف وقت و هزینه برای افراد می شود . استفاده از چمن های طبیعی و مصنوعی ، سنگ فرش و چوب ترمو از جمله متریالی است که برای کف سازی بسیار پرطرفدار می باشند .
ساخت مسیرها در محوطه سازی باغ را نیز باید در حوزه ی کف سازی دانست . راه رو ها یا مسیرهای ماشینی از جمله مواردی هستند که باید در مرحله ی کف سازی برای تعیین آن ها اقدام شود . استفاده از سنگ ریزه ها و قلوه سنگ ها در طراحی کف سازی برای فضای سبز بسیار رایج می باشد . نوع طرح و پیچیدگی های آن کاملا به سلیقه ی کارفرما و میزان بودجه ی اختصاص داده شده برای آن بستگی دارد.
در اجرای فضای سبز محیط های صنعتی هم مسیرهای دسترسی اهمیت دارند تا افراد بتوانند بدون آسیب زدن به فضا، از محوطه سازی فضای سبز استفاده کنند.

مصالح مورد نیاز محوطه سازی فضای سبز
انتخاب مصالح مناسب در محوطه سازی ویلا بسیار مهم و تاثیرگذار می باشد . مصالح انتخاب شده باید متناسب با تغییرات آب و هوایی منطقه باشد . در گذشته تنوع مصالح بکار رفته در محوطه سازی بسیار کم بود اما با پیشرفت صنعت محوطه سازی و ایجاد فضاهای سبز امکان استفاده از مصالح گوناگون برای افراد فراهم شد . تنوع مصالح باعث شده تا افراد مختلف بتوانند به راحتی بر طبق سلیقه و بودجه ی خود مصالح خود را انتخاب بنمایند .
اجرای نورپردازی در محوطه سازی فضای سبز
از عواملی که بسیار برای محوطه سازی می تواند تاثیرگذار باشد اجرای نورپردازی است. اجرای نورپردازی در اجرای فضای سبز محیط های صنعتی و طراحی فضای سبز ویلا، محیط را به شکل متفاوتی خاص میکند و میتواند چشم هر بینندهای را بگیرد. اهمیت اجرای نورپردازی خصوصا در شب، بیشتر نمایان میشود و با طراحی نورپردازی درست، طراحی فضای سبز ویلا و اجرای فضای سبز محیط های صنعتی شکل بهتری به خودشان میگیرند.

اجرای المان ها در طراحی فضای سبز ویلا
در طراحی محوطه ی فضای سبز می توان در کنار فضای سبز از المان های طراحی فضای سبز ویلا یا اجرای فضای سبز محیط های صنعتی نیز استفاده نمود تا جلوه ی فضای سبز شما بیشتر شود. در ادامه ی این مقاله می خواهیم به برخی از پرطرفدارترین المان های اجرایی در کنار فضای سبز بپردازیم تا شما را با آن ها بیشتر آشنا کنیم.
اجرای آبنما
در محوطه ی فضای سبز می توان از آبنما برای جلوه ی بیشتر محیط استفاده کرد. آبنما در متریال های متنوعی قابل اجرا می باشد که انتخاب هر یک از این متریال ها به سلیقه و سبک دیگر المان های محوطه ی شما بستگی دارد. در اجرای فضای سبز محیط های صنعتی، وجود آبنما میتواند به پاکیزگی هوا نیز کمک کند.

اجرای آلاچیق
آلاچیق از دیگر المان های پر طرفدار محوطه سازی فضای سبز محسوب می شود . اجرای آلاچیق در کنار فضای سبز می تواند در زیبا سازی محیط بسیار تاثیر داشته باشد . آلاچیق ها در متریال ها و شکل های گوناگونی اجرا می شوند که انتخاب هر یک از آن ها بر اساس سلیقه ی کارفرمای محترم می باشد.

اجرای فلاورباکس
فلاور باکس از جمله زیباترین المان های مورد استفاده در فضای سبز می باشند که پر کاربرد ترین و مقاوم ترین آن فلاورباکس فلزی می باشد که برای انواع اقلیم ها و آب و هوا ها مورد استفاده قرار می گیرد . کاشت گیاهان در فلاورباکس ها باید به نوعی باشد که فضای فلاورباکس مطابقت داشته باشد .

اجرای دیوار سبز
دیوار سبز های طبیعی را می توان در فضاهایی که امکان اجرای گیاهان و آبیاری آن ها باشد اجرا نمود . طراحی دیوار سبز به گونه ای است که می توانند در کوچکترین ابعاد هم به اجرا در بیایند . رایج ترین گیاهان مورد استفاده در دیوار سبز طبیعی پتوس، شفلرا، گندمی و برگ انجیری هستند. این گیاهان با سازگاری بیشتر خود در محیط به نگهداری کمتری نسبت به دیگر گیاهان نیاز دارند .

اجرای قلوه سنگ
اجرای قلوه سنگ یکی از روشهای پرطرفدار در محوطه سازی فضای سبز است. این روش به دلیل زیبایی، دوام و مقرون به صرفه بودن، مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته است. مشخصات عمده این سنگها مقاومت در برابر رطوبت و فشار و یخ زدگی است. در اجرای فضای سبز محیط های صنعتی و طراحی فضای سبز ویلا، اجرای قلوه سنگ میتواند محیط را گرمتر، صمیمیتر و بهینهتر کند.
در کف فرشها معمولاً سطح سنگ را صیقل نمیدهند به دلیل اینکه مانع لغزیدن پا در مواقع بارندگی و بخبندان بر روی سطح سنگ فرش شود اصولاً سطح سنگ فرشها را توسط روشهایی برجسته میکنند که سطح اصطکاک بالا رود. وجود قلوه سنگ به خصوص در ساختن مسیر اهمیت دارد.
اجرای فضای سبز محیط های صنعتی و محوطه سازی فضای سبز
اجرای فضای سبز امری بسیار مهم و ضروری در محوطه سازی محسوب می شود . برای اجرای فضای سبز محیط های صنعتی و طراحی فضای سبز ویلا و هر نوع محوطه سازی فضای سبز، می توان از گیاهان و درختان مختلفی استفاده نمود که حتما باید سازگاری آن ها با آب و هوا و اقلیم منطقه را مورد توجه قرار داد در غیر این صورت با اتلاف وقت و هزینه ی خود مواجه خواهیم شد . در کنار فضای سبز می توان از المان های متنوعی استفاده نمود که این کار سبب جلوه ی بیشتر محوطه سازی برای شما می شود .