این نوع دیوارها به طور مستقیم با گیاهان طبیعی در ارتباط هستند . به این گونه که گیاهان زنده مستقیم با مصالح طراحی به دیوار متصل می شوند و ریشه های گیاهان درون باکس هایی که درون دیوار سبز تعبیه شده به رشد و نمو خود ادامه می دهند . در این گونه دیوارهای سبز به دلیل ارتباط مستقیم گیاهان زنده و المان های طراحی جلوه چشم نوازی به دیوار داده که باعث می شود مخاطبان حس حضور در جنگل های سرسبز شمالی را داشته باشند .
فهرست مطالب
مزایای استفاده دیوار زنده
مهمترین مزیت دیوار سبز زیبایی و جذابیت آن است که به محیط میدهد و آن محیط را از یکنواختی بیرون میآورد و برای اجرای دکوراسیون داخلی فضا دیوار سبز می تواند گزینه خوبی باشد . دیوار سبز جدا از این که زیبایی بصری که بوجود میآورد باعث پاکیزگی آب و هوا هم میشود و ایجاد فضای سبز به شکل عمودی در فضاها تنها راهکاری است که میتواند به حل معضل آلودگی هوا کمک کند .یکی دیگر از ویژگیهای دیوار زنده سبز توانایی جذب صداست که به کاهش آلودگی صوتی کمک بزرگی میکند . ساختار دیوار سبز به گونه ای است که صدا را جذب کرده و از انعکاس آن به بیرون جلوگیری میکند.
پوشش گیاهی در دیوار زنده سبز
این که چه نوع گیاهی برای دیوار سبز انتخاب شود به عوامل متعددی همچون آب و هوا، شرایط اقلیمی سلیقه مشتری و … بستگی دارد .گیاهان بومی از آن جهت که با آب و هوا و اقلیم منطقه هماهنگی لازم را دارند بهترین گزینه هستند.شدت نور، دما ، میزان بارندگی ، شمالی یا جنوبی بودن ساختمان، جهت وزش باد ، ارتفاع منطقه عواملی هستند که حتما باید هنگام انتخاب گیاه برای دیوار سبز در نظر گرفته شود .
-
نحوه اجرای دیوار سبز زنده
مرحله اول سیستم دیوار سبز زنده:
دراین مرحله باید به فکر حفاظت از دیوار و کف در برابر رطوبت باشید. نرده های عمودی که از کف شروع می شود و تا امتداد دیوار ادامه پیدا می کند فضای مناسبی را برای گردش هوا بین گیاهان به وجود می آورد . این نرده ها را می توان به صورت شبکه ای و به طور منظم و نامنظم بر روی دیوار نصب می شوند که به عنوان یک پنل در زیر کار اجرا می شود .
مرحله دوم سیستم دیوار سبز زنده :
با توجه به نیاز بسیار این نوع دیوارها به آبرسانی متداول و مناسب باید از منبع ذخیره در کنار سیستم آبیاری خودکار دیوار سبز استفاده نمایید . سیستم آبرسانی دیوار سبز باید حتما بدون نقص انجام شود و به طور دائمی در حال بررسی باشد تا اشکالی در عملکرد آن به وجود نیاید . در دیوارهای سبز هوشمند ،سیستم آبیاری نیز هوشمند می باشد و این سیستم ها به حسگرهای مخصوص و به طور کامل خودکار مجهز می باشد که عملیات آبیاری دیوار سبز را انجام می دهد .
مرحله سوم سیستم دیوار سبز زنده:
برای نصب نگهدارنده ی گیاهان باید دقت داشت که متناسب با نوع گیاه باشد . در این مرحله نصب نگهدارنده های گیاهان که به صورت گلدانی یا اسفنجی می باشد باید نور و هوای کافی نسبت به نیاز گیاه تامین شود. بهتر است قبل از اقدام به هر کاری نوع گیاه موردنظر خود را برای گرین وال انتخاب کنید و سپس نصب نگهدارنده بر روی دیوار را شروع نمایید.
مرحله چهارم سیستم دیوار سبز زنده:
این مرحله برای دیوارهای سبزی می باشد که می خواهند سیستم آبیاری خودکار را اجرا کنند.در این مرحله باید با استفاده از حسگرهای مخصوص آبیاری که در برابر خشکی فعال می شوند،عملیات آبرسانی به گیاهان به بهترین نحو انجام شود. همان طور که در مرحله دوم گفته شد هدف از آبیاری،رساندن آب به گیاهان می باشد ،در این مرحله هدف از توزیع آب ، تغذیه ریشه گیاهان و آبرسانی دقیق و رساندن مواد مغذی به ریشه گیاهان است.
مرحله پنجم سیستم دیوار سبز زنده:
در این مرحله باید تمام مراحل اجرای دیوار سبز اعم از عایق کاری و آبیاری و نگهدارنده های دیوار و سیستم آبیاری و تغذیه گیاهان چک شود . بررسی و چک نمودن تمامی سیستم های دیوار سبز باید با دقت انجام گیرد . عدم نشتی لوله ها و درستی عملیات آبرسانی از نکاتی می باشد که در این مرحله باید به آن دقت نمود.اگر کوچک ترین ایرادی در این سیستم وجود داشته باشد گیاهان دیوار سبزتان به درستی رشد نخواهند کرد و فضای موردنظر شما چهره زیبایی پیدا نخواهد کرد.
مرحله ششم سیستم دیوار سبز زنده:
دراین مرحله باید گیاهان مورد نظر خود را نصب نمایید .با توجه به گیاهان نصب شده باید نوع آبیاری و تهویه دیوار سبز و مقدار نور مورد نیاز گیاهان و مواد مغذی گیاهان و غیره ر در نظر بگیرید و انتخاب کنید. انواع سرخس ها و پتوس های رونده و کاکتوس ها مناسب دیوار سبز منازل می باشد و پیچک ها بیشتر برای دیوار سبز مکان های عمومی استفاده می شوند. بهتر است برای نمونه آزمایشی ابتدا مقدار کمی از گیاه مورد نیازتان را بر روی دیوار سبزتان نصب کنید تا هم اجرای آن را روی دیوارتان مشاهده کنید و هم شرایط ماندگاری آن را روی دیوار تست کنید .از طرفی آبیاری درست ، کوددهی مناسب ، تامین نور کافی، ازجمله امکاناتی است که باید برای نگهداری دیوار سبز در نظر گرفت.
مزایای دیوار سبز زنده چیست ؟
- دیوار زنده دمای محیط را کاهش می دهد .
- گیاهان نور خورشید را جذب می کنند. به طور دقیق تر، 50٪ جذب و 30٪ منعکس می شود. این به ایجاد آب و هوای خنک تر و دلپذیرتر در تابستان کمک می کند. برای آب و هوای داخلی، این به این معنی است که 33٪ کمتر تهویه هوا مورد نیاز است، که به نوبه خود به معنای صرفه جویی در انرژی است .
- باغ های عمودی صدای محیط را کاهش می دهند .
- یک دیوار سبز در تهران به عنوان یک مانع صوتی برای ساختمان عمل می کند. 41% بیشتر از نماهای سنتی صدا را جذب می کند و این باعث کاهش تا 8 دسی بل می شود. بنابراین، محیط چه در داخل و چه در خارج ساختمان بسیار ساکتتر میشود .
- دیوارهای سبز استرس را کاهش می دهد . سیستم دیوار سبز طبیعی را می توان در هر فضای داخل و خارج از محوطه اجرا کرد ویک پلن بسیار جذاب و زیبا برای جداسازی فضاهای گوناگون از یکدیگر است و به عنوان عایق برای عبور حرارت از دیوار می باشد.همچنین با استفاده از اجرای المان های دیگر مانند نورپردازی و محوطه سازی و ساخت آبنما در کنار گرین وال جلوه زیبایی به فضای خود دهید .
نحوه عملکرد دیوار سبز طبیعی
برای دیوارهای سبزی که می خواهند سیستم آبیاری خودکار را اجرا کنند .
1 )در این مرحله باید با استفاده از حسگرهای مخصوص آبیاری که در برابر خشکی فعال می شوند،عملیات آبرسانی به گیاهان به بهترین نحو انجام شود . همان طور که گفته شد هدف از آبیاری،رساندن آب به گیاهان می باشد .
2 ) این مرحله هدف از توزیع آب ، تغذیه ریشه گیاهان و آبرسانی دقیق و رساندن مواد مغذی به ریشه گیاهان است . در این مرحله باید تمام مراحل اجرای دیوار سبز اعم از عایق کاری و آبیاری و نگهدارنده های دیوار و سیستم آبیاری و تغذیه گیاهان چک شود . بررسی و چک نمودن تمامی سیستم های دیوار سبز باید با دقت انجام گیرد .
نکات مهم در اجرای آبیاری خودکار
عدم نشتی لوله ها و درستی عملیات آبرسانی از نکاتی می باشد که در این مرحله باید به آن دقت نمود . اگر کوچک ترین ایرادی در این سیستم وجود داشته باشد گیاهان دیوار سبزتان به درستی رشد نخواهند کرد و فضای موردنظر شما چهره زیبایی پیدا نخواهد کرد.