نورپردازی ساختمان

نورپردازی ساختمان

آنچه در این مقاله میخوانیم

نورپردازی ساختمان زیباترین مرحله از کار نورپردازی است که تمامی جزئیات کار دیده می شود.

نور یکی از ویژگی های بسیار مهم در ساختمان است، نور به منظور روشن کردن فضا برای دیدن اجزای موجود در آن فضا می باشد.

نور در فضاهای معماری و نورپردازی ساختمان به همراه عناصری از قبیل ساختار، مصالح، نظم فضایی، رنگ و … مورد توجه قرار گرفته است و خود مقوله اصلی در طراحی می باشد. از اصلی ترین شاخصه های نور پردازی، توالی و دگرگونی آن در طول شبانه روز می باشد .

این ویژگی در کاربرد نور در ساعت های مختلف روز حائز اهمیت است.

در ابتدا کاربرد نور روشن کردن فضا و فرم ­های ساختمانی است، با این ­حال نور، چه طبیعی و چه مصنوعی، علاوه بر ویژگی اصلی خود می تواند زیبایی سبک معماری را بیشتر نشان دهد.

ویژگی های نورپردازی:

  • خطا ها را کمتر نشان دهد و توجه بیننده را جلب نماید.
  • از نور برای خاص شدن هرچه بیشتر فضا هم استفاده می کنند
  • یکی از وظایف یک معمار یا طراح نورپردازی مناسب است که سبب می شود اجسام واضح تر دیده شوند.

عوامل موثر بر کیفیت نورپردازی ساختمان :

کیفیت نور خوب و نورپردازی صحیح بر اساس تعادل بین سه گزینه می باشد :

  • نیازهای انسان : بارها ثابت شده است که کیفیت نور یک ساختمان بر افراد داخل آن تاثیر به سزایی دارد،به عنوان مثال ،شادی و بهره وری یک کارمند اداری می تواند تحت تاثیر یک نورپردازی اصولی باشد،مالکان یا مدیران این پتانسیل را دارند که با سرمایه گذاری در نورپردازی ، ارزش افزوده و هزینه ها را کاهش دهند.نور خوب  می تواند کمک شایانی به رفاه افراد می نماید.
  • ملاحظات معماری : پیشرفت مهندسی و فناوری،نقش متخصص نور یا طراح نورپردازی را در موفقیت یک پروژه معماری بی بدیل کرده است.ادغام یکپارچه در معماری مدرن هر روز پیچیده تر می شود و نیاز به تخصص دارد.طراحی نورپردازی تبدیل به توسعه خلاقانه معماری شده است  و هدف اصلی نورپردازی در طراحی را می توان در تکمیل اشکال و رنگ های موجود جست و جو کرد.
  • بهره وری انرژی : بر کسی پوشیده نیست که هزینه های انرژی و بهره وری امروز بیش از هر زمان دیگری اهمیت دارد،هر پروژه باید نتیجه ای با رد پای زیست محیطی کم و عملکرد قوی از نظر پایداری و مصرف انرژی داشته باشد . کنترل نور، یکی از راه های کار آمد تر کردن نورپردازی است.

 نورپردازی ساختمان :

برای نورپردازی در ساعات مختلف شبانه روز استفاده از نورهای مات و انواع مختلف نورپردازی نیز می شود استفاده کرد.

ترکیب رنگ های مختلف در نورها به زیباتر شدن هرچه بیشتر فضا کمک می کند. مثلا ترکیب رنگ آبی با زرد به رنگ سبز یا ترکیب قرمز و سبز رنگ قهوه ای ترکیب رنگ همیشه برای ما جالب بوده است و جذاب، و این جذابیت در نورها نیز حائز اهمیت است.

نکته ی مهم در ترکیب رنگ در نورها خاصیت آن ها در نورپردازی است برای مثال ترکیب دو رنگ قرمز و سبز در نقاشی قهوه ای است در صورتی که در نورپردازی ترکیب این دو رنگ زرد است.

مقالات مرتبط
پروژه‌های نورپردازی سورن بام
Call Now Button