ساختار آبنما

ساختار آبنما

ساختار آبنما به شکلی طراحی می‌شود که در فضای داخلی و خارجی ساختمان بتواند قرار بگیرد. شکل و ساختار آبنما با توجه به اندازه و حجمی که می‌گیرد تعیین می‌شود. آبنما خودش سازه‌ای است که در محیط درونی یا بیرونی ساختمان، پارک، مکان‌های تفریحی و… اجرا می‌شود و در آبنما برای آب نوعی حرکت پیش بینی می‌شود تا صدایی ناشی از آب و حرکت زیبای آن حال و هوای محیط را تغییر دهد و فضایی آرام بخش و طبیعی ایجاد نماید. ساختار آبنما نسبت به ابعاد فضا و محیط و سلیقه افراد با اشکال و مواد مختلف ساخته ، طراحی و نصب می شود.

ساختار آبنما در محل اجرای آن اثرگذار است و می‌تواند آبنمای خانگی را تبدیل به آبنمای باغی کند. قیمت آبنما با توجه به ساختار آبنما تعیین می‌شود. انواع آبنمای مدرن و کلاسیک هستند که در روف گاردن، محوطه سازی ویلا و فضای سبز به کار می‌روند. صفر تا صد طراحی و ساخت آبنما توسط شرکت سورن بام انجام می‌شود.

تاریخچه اجرا و ساختار آبنما

تاریخچه ساخت اولین آبنما برمی گردد به 3000سال قبل از میلاد مسیح که در بین النهرین و ایران ساخته شد. در سده های پانزدهم میلادی اولین آبنمای مدرن در ایتالیا در یک مکان عمومی ساخته شد و مورد توجه عموم مردم قرار گرفت .سپس در دهه شانزدهم و هفدهم میلادی مردم از آبنماها در عمارت‌ها و میدان‌ها و کارخانه‌ها و باغ‌های مجلل و…با افزودن المان‌های هنری و احساسی توانستند جلوه زیبا و باشکوهی را اجرا کنند. ایرانی‌ها به عنوان مخترع آبنماهای اولیه شناخته می‌شدند.

یکی از ویژگی های مهم در طبقه بندی انواع آبنما، اندازه و محلی می‌باشد که آبنما در آن فضا قرار می‌گیرد که با توجه به این ویژگی آبنما ها به دو دسته آبنمای زیر سقفی و آبنمای فضای باز دسته بندی می‌شوند. ساختار آبنما با توجه به محل قرارگیری‌اش تعیین می‌شود.

انواع آبنمای زیر سقفی یا آبنما سرپوشیده

با گسترش ساخت و فروش آبنماها در بین مردم و به خصوص در مکان های شخصی مانند خانه، باغ، آپارتمان و هم چنین در مکان های عمومی سرپوشیده مانند شهربازی‌ها، هتل‌ها، رستوران‌ها، مراکز خرید و… برای بالابردن آرامش و نشاط در افراد و افزایش حس سلامت ذهنی افراد چه در محل کار و چه در منزل کمک می‌کند، بدین ترتیب افراد می‌توان معجونی از انرژی و حس مثبت را القا کرد.

این فرایند به صورتی عمل می‌کند که به مرور زمان تاثیر روانی بسیار عالی بر افراد می‌گذارد و با تاثیر بسزای بصری و سمعی که نه تنها باعث رفع خستگی و نشاط است، بلکه باعث کاهش اضطراب و استرس و خستگی ناشی از فعالیت روزانه می‌شود. آبنمای شیشه ای، آبنمای خانگی، آبنمای دیواری، آبنمای حبابی و دیگر انواع آبنما را می‌توان در زیر سقف استفاده کرد. با نورپردازی آبنما، می‌توان زیبایی آن را چندین برابر کرد.

اثرات ساخت آبنما در جامعه

اثرات روانی مثبت یاد شده در مورد آبنما را می‌توان از طرفی به حرکت مداوم و سیکل دار آب با افزودن نور و موسیقی مرتبط کرد که باعث بوجود آمدن یک محیط جذاب و پویای طبیعی در شلوغ ترین مناطق سرپوشیده می‌شود.

امروزه برخی از آبنماها به طوری طراحی و ساخته شده اند که علاوه بر تزریق انرژی مثبت یاد شده، به تصفیه هوای محیط نیز کمک بسزایی می‌کند و در نهایت امر باعث می‌شود کیفیت زندگی افراد بالاتر برود.

ساختار آبنما، انواع آبنما فضای باز باغی

احتمالا تجربه دیدن آبنماهای کوچک و بزرگ را در باغ ها و فضاهای مختلف داشته‌اید. برای بهره مندی از آبنماهای فضای باز باغی، افراد از دامنه گسترده‌ای برای انتخاب سایز و مدل و شکل آبنما برخوردار هستند و حق انتخاب و اعمال سلیقه خود در طراحی آبنما را دارند. این نوع آبنماها از لحاظ عملکرد، سایز و انواع طیف ها قابل طراحی و ساخت می‌باشند که از لحاظ جنس می‌توانیم از انواع فلزات(طلا، نقره، فولاد)، کامپوزیت، سنگ، چوب، در ساخت بدنه و… استفاده نماییم.

در طرح های متفاوت ساخته شوند. اغلب افرادی که از آبنماهای فضای باز که بیشتر در باغ ها اجرا می‌شود باید مرکزیت باغ را در نظر بگیرید تا مرکز توجه قرار بگیرد که این امکان را به افراد می‌دهد که در نزدیکی آبنما گرد هم آیند و لحظات خاطره انگیزی را می‌توان در کنار یکدیگر رقم بزنند. آبنمای باغی، آبنمای سنگی، آبشار صخره ای به همراه برکه مصنوعی، از انواع اجرای آبنما در فضای باز هستند.

 

ساختار آبنما
ساختار آبنما

سوالات متداول

چند مدل ساختار آبنما وجود دارد

آبنماها دارای انواع، اشکال و اندازه های مختلفی هستند که متناسب با محل نصب،سلیقه کارفرما و نوع استفاده طراحی می‌شوند. آبنماي ثابت، که این نوع آبنما ابتدایی ترین نوع آبنما می‌باشد که تنها یک حرکت ساده و یکنواخت را ایجاد می‌نماید و توسط یک پمپ ثابت کنترل می‌شود. اساس آبنما هاي ثابت بر نوع نازل و فواره ها ي مورد استفاده استوار است. آبنماي متحرك که بر اساس ایجاد حرکت قابل مشاهده آب استوار است و به روش هاي الکتریکی و مکانیکی امکان پذیر است. انواع آبنما بصورت سنگی، آبشار صخره ای، مصنوعی، خانگی، دیواری و… هستند.

ساختار آبنما
ساختار آبنما

اصول طراحی ساختار آبنما چیست

اصول اساسی که هنگام طراحی و اجرای آبنماها همیشه باید مورد توجه قرار گیرند، باید زیر درخت نباید باشند و حشرات و فضولات پرندگان و بطور کلی ذراتی که از درخت می‌ریزد باعث آلودگی آب شده و موجب گرفتگی پمپ‌ها می‌شوند.

همچنین نباید در مسیر باد‌های شدید باشند. باد‌های شدید باعث اختلال در الگوی ریزش آب آبنما شده و موجبات ریزش آب به بیرون از لبه‌های حوض اصلی آبنما را فراهم می‌آورد. به منظور کاهش مصرف آب باید عمق آب تا حد امکان در سطح قابل قبولی ثابت باقی بماند.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *