اجرای چوب پلاست

انواع-چوب ترمو

آنچه در این مقاله میخوانیم

نصب و اجرای چوب پلاست به سرعت، آسان و با هزینه کم انجام می شود. انتخاب مصالح ساختمانی مختلف به عوامل مختلفی بستگی دارد. بخشی از انتخاب مصالح به زیباسازی فضای داخلی و خارجی ساختمان مربوط می شود. اگر سری به بازار مصالح ساختمانی بزنید، تعداد مصالح مختلف شما را شگفت زده خواهد کرد.

امروزه سلیقه اکثر مردم به جدیدترین مواد تولید شده با تکنولوژی جدید گرایش دارد. زیباسازی ساختمان شامل دو بخش است:

  1. نمای داخلی
  2. نمای بیرونی

برخی از مواد را می توان برای یک قسمت استفاده کرد. به عنوان مثال، سنگ ها فقط برای نمای بیرونی یا کف سازی استفاده می شوند.

مزایا اجرای چوب پلاست

برخی از مواد را می توان برای مکان های مختلف استفاده کرد. به عبارت دیگر، استفاده از آنها مانند چوب پلاست محدودیتی ندارد. از چوب پلاست برای زیباسازی دکوراسیون داخلی، پوشش خارجی و نمای ساختمان، کف سازی تراس سبز،روف گاردن یا بام سبز و … استفاده می شود.

چوب پلاست چندین مزیت دارد، از جمله:

  1. مقاوم در برابر آب و رطوبت
  2. مقاوم در برابر حرارت و آتش
  3. عدم رشد موریانه، قارچ و غیره
  4. استحکام و طول عمر آن
  5. مقاوم در برابر شرایط آب و هوایی مختلف

اجرای چوب پلاست

چوب پلاست یا پلی وود

در قسمت قبل اشاره کردیم که چوب پلاست را می توان در مکان های مختلف استفاده کرد. این به ساختار ترکیبی آن مربوط می شود. چوب پلاست در یک زیر گروه بزرگتر به نام کامپوزیت قرار می گیرد. البته به آنها مواد چند ساختاری نیز می گویند.

پلی وود نام دیگر چوب پلاستی است که از الیاف طبیعی و ترموپلاست ساخته می شود. الیاف طبیعی شامل خاک اره، تراشه ها و مازاد محصولات کشاورزی است. ماده دیگر ترموپلاست است که به گرمای نرم معروف است.

پلی اتیلن با چگالی بالا (HDPE)، پلی اتیلن با چگالی کم (LDPE)، پلی پروپیلن و PVC شامل می شود. به همین دلیل به آن گرمای نرم می گویند زیرا ساختار شیمیایی آن در اثر گرما به هیچ وجه تغییر نمی کند. می توان آن را ذوب کرد و بارها مورد استفاده مجدد قرار داد. این مواد باعث استحکام و استحکام بیشتر محصول نهایی شده است.

نصب و اجرای چوب پلاست

نصب و اجرای چوب پلاست به دلیل مقاومت و استحکام بالا مورد استقبال قرار می گیرد. این دو ماده به نسبت مساوی پودر شده و مخلوط می شوند. البته مواد دیگری مانند رنگ، فوم، چسب و … نیز به آنها اضافه می شود. سایر افزودنی ها باعث می شود که مواد خام قوی تر و صاف تر شوند. چوب پلاست به روش های مختلفی مانند اکستروژن، تزریق یا قالب گیری تولید و به بازار عرضه می شود.

اجرای چوب پلاست

الزامات اجرای چوب پلاست

اولین قدم برای اجرای چوب پلاست کشیدن شاسی یا فونداسیون آن است. زیرسازی را می توان از قوطی های فلزی، چوبی، قوطی های چوبی پلاستی یا زیره های پلاستی ساخت. انتخاب نوع زیرساخت به مکان مورد نظر بستگی دارد.

معمولا برای پوشش دیوار و کف در فضای داخلی ساختمان از چوب، چوب پلاست  استفاده می شود. در اکثر پروژه ها از فلز گالوانیزه، فولاد یا آلومینیوم برای فضای بیرونی استفاده می کنند. توصیه ما این است که از فولاد کمتر معمولی که رنگ می شود استفاده کنید.

معرفی شاسی کشی در اجرای چوب پلاست تسطیح و کج کردن سطوح می باشد. برای دیوار و سقف رعایت استانداردهای نصب و اجرا الزامی است. شما نمی توانید چوب پلاست را به تنهایی به سازه ساختمان متصل کنید. به عبارت دیگر زیرسازی باید بین بتن، سیمان یا سایر مصالح با چوب پلاست انجام شود.

پلاست3

شروع به نصب چوب پلاستی روی سطح مورد نظر کنید

زیرسازی و ضخامت چوب پلاست به عوامل مختلفی بستگی دارد. برای مثال اگر می خواهید از پلاست برای کف چوبی استفاده کنید باید با توجه به موقعیت مکانی، تعداد تردد در روز و … از قوطی های ضخیم تری استفاده کنید که استاندارد قوطی ها برای کف 40*40 و 30*30 سانتی متر است. استاندارد قوطی ها برای نمای ساختمان 30*30 و 20*20 سانتی متر می باشد.

فاصله قوطی ها برای کف و نما نیز متفاوت است. اندازه استاندارد برای کف 21 سانتی متر و برای نما 31 سانتی متر است. البته طبق نظر معمار این عدد می تواند کمتر یا بیشتر باشد. این عدد در منابع مختلف برای متخصصان متفاوت است.

فاصله بین شاخه ها از 1 تا 6 میلی متر در عرض متغیر است. برای کنار هم قرار دادن انتهای شاخه ها باید به طول آنها توجه کرد. هر چه طول بیشتر باشد، فاصله بیشتر می شود که حدود 5 تا 6 میلی متر است. رعایت درزهای انبساط برای نصب و اجرای چوب پلاست الزامی است.

این استانداردها هم برای روکش چوبی و هم برای کفپوش صادق است. در قسمت گوشه نما یا کف، پروفیل ها را باز کنید تا زیباتر به نظر برسد. اگر نمی توانید از فارسی استفاده کنید می توانید از گوشه چوب پلاستی نیز استفاده کنید.

اگر کفپوش با کاشی های چوبی پلاستی یا موزاییک ساخته شده است، می توانید از کفی های پلاستی مقاوم استفاده کنید. این ماده کاربرد محدودی دارد، مانند تراس سبز یا حصار باغ.

نصب چوب پلاست روی سطح

با توجه به نظر طراح و شکل از پیش تعیین شده از یک گوشه شروع به کار کنید. پروفیل های چوب پلاستی یا الوار را به ابعاد دلخواه برش دهید. سپس آنها را با گیره یا بست به قوطی وصل کنید. این اتصالات پنهان هستند، از سوراخ پیچ به قوطی ثابت می شود.

لبه گیره پروفیل را محکم به قوطی وصل کنید. به همین ترتیب یکی یکی همه را با گیره در کنار هم وصل کنید. ابتدا و انتهای شاخه ها را با گیره هایی از دو طرف به قوطی وصل کنید تا منحرف نشوند.

حتما محل اتصال را دریل کنید، سپس پیچ ها را محکم کنید. از وسایل مخصوص استفاده کنید اما زیاد سفت نکنید. در حین اجرای درزهای انبساط با ابزار مخصوص فاصله استاندارد را ایجاد کرده و در انتها آنها را جدا کنید.

هنگامی که تمام شاخه های چوب پلاستی را روی سطح فونداسیون نصب کردید، برای زیباتر و شیک شدن آن از سایر قسمت های جانبی در گوشه ها و لبه ها استفاده کنید. یراق آلات، محافظ گوشه ها، گوشه های چوبی پلاستی، حفاظ لبه پله و قرنیز را می توان نام برد.

برای اتصال چوب پلاست به زیرسازی، چوب پلاست را مستقیماً از روی کار سوراخ نکنید. اگر مجبور به انجام این کار هستید، از پیچ ها و گیره های فولادی ضد زنگ آبکاری شده برای اتصالات استفاده کنید.

در نهایت با استفاده از چوب پلاست سطحی صاف و ظریف ایجاد می شود. نیازی به رنگ آمیزی و مراقبت از آن نیست. با استفاده از چوب پلاست ظاهری زیبا و مدرن ایجاد کرده اید. قطعا از انتخاب خود راضی خواهید بود.

سخن پایانی

شرکت سورن بام در زمینه طراحی و اجرای انواع آبشار های مصنوعی آماده همکاری می باشد . همچنین فعالیت های شرکت در زمینه طراحی و اجرای انواع المان های فضای سبز نظیر فلاور باکس ، آبنما ، آلاچیق، طراحی پرگولا و… طراحی و اجرای محوطه سازی فضای باز ، محوطه سازی ویلا ، روف گاردن ، تراس سبز و… می باشد .

برای مشاهده پروژه های انجام شده توسط تیم سورن بام می توانید اینستاگرام سورن بام را دنبال کنید.

مقالات مرتبط
پروژه‌های محوطه سازی سورن بام
درخواست شما با موفقیت ثبت شد.
با ما در ارتباط باشید