اگر شما چالش ایجاد دیوار سبز مهندسی شده را نمی خواهید ، ممکن است مایل به کاشت برخی از گیاهان صعود کننده و درختچه های دیواری مانند پیچک یا کلماتیس باشید که اساساً می توانند از خود مراقبت کنند. می توان آنها را در سطح زمین کاشت و سپس در طول سال ها از دیوار بالا رفت و جلوه ای روستایی ایجاد کرد. در حالی که یک دیوار سبز کامل به تلاش و هزینه بیشتری نیاز دارد ، این فرصت را برای خلاقیت بیشتر فراهم می کند در حالی که دارای عوارض جانبی متعدد سازگار با محیط زیست است. اول از همه ، مگر اینکه مهارت های لازم را داشته باشید ، یک دیوار زنده باید توسط یک متخصص نصب شود. یک قاب باید ساخته شود و دیوار به سیستم آبیاری قطره ای نیاز دارد تا گیاهان مختلف را زنده نگه دارد.
آنچه در این مقاله میخوانید
Toggleچگونه سیستم دیوار سبز زنده بسازیم ؟
نوع گیاهانی که انتخاب می کنید بستگی به محل دیوار دارد. به عنوان مثال ، اگر سایه آن بیشتر از حد معمول است ، گیاهانی را انتخاب کنید که چنین زیستگاهی را ترجیح می دهند. همچنین ممکن است بهتر باشد گیاهان گوناگونی را انتخاب کنید که تقریباً به همان میزان آب نیاز دارند (در غیر این صورت سیستم آبیاری پیچیده تر و پرهزینه تر می شود).

مزایای دیوار سبز زنده
- دیوار زنده دمای محیط را کاهش می دهد .
- گیاهان نور خورشید را جذب می کنند. به طور دقیق تر، 50٪ جذب و 30٪ منعکس می شود. این به ایجاد آب و هوای خنک تر و دلپذیرتر در تابستان کمک می کند. برای آب و هوای داخلی، این به این معنی است که 33٪ کمتر تهویه هوا مورد نیاز است، که به نوبه خود به معنای صرفه جویی در انرژی است .
- باغ های عمودی صدای محیط را کاهش می دهند .
- یک دیوار سبز در تهران به عنوان یک مانع صوتی برای ساختمان عمل می کند. 41% بیشتر از نماهای سنتی صدا را جذب می کند و این باعث کاهش تا 8 دسی بل می شود. بنابراین، محیط چه در داخل و چه در خارج ساختمان بسیار ساکتتر میشود .
- دیوارهای سبز استرس را کاهش می دهد. سیستم دیوار سبز طبیعی را می توان در هر فضای داخل و خارج از محوطه اجرا کرد ویک پلن بسیار جذاب و زیبا برای جداسازی فضاهای گوناگون از یکدیگر است و به عنوان عایق برای عبور حرارت از دیوار می باشد.همچنین با استفاده ازاجرای المان های دیگر مانند نورپردازی و محوطه سازی و ساخت آبنما در کنار گرین وال جلوه زیبایی به فضای خود دهید.
- سیستم دیوار سبز زنده
نحوه اجرای سیستم دیوار سبز زنده
مرحله اول سیستم دیوار سبز زنده:
دراین مرحله باید به فکر حفاظت از دیوارو کف در برابر رطوبت باشید. نرده های عمودی که از کف شروع می شود و تا امتداد دیوار ادامه پیدا می کند فضای مناسبی را برای گردش هوا بین گیاهان به وجود می آورد. این نرده هارا می توان به صورت شبکه ای و به طور منظم و نامنظم بر روی دیوار نصب می شوند که به عنوان یک پنل در زیر کار اجرا می شود.
مرحله دوم سیستم دیوار سبز زنده :
باتوجه به نیاز مبرم این نوع دیوارها به آبرسانی متداول و مناسب باید از منبع ذخیره در کنار سیستم آبیاری خودکار دیوار سبز استفاده نمایید.سیستم آبرسانی دیوار سبز باید حتما بدون نقص انجام شود و به طور دائمی در حال بررسی باشد تا اشکالی در عملکرد آن به وجود نیاید. در دیوارهای سبز هوشمند ،سیستم آبیاری نیز هوشمند می باشد و این سیستم ها به حسگرهای مخصوص وبه طور کامل خودکار مجهز می باشد که عملیات آبیاری دیوار سبز را انجام می دهد.
مرحله سوم سیستم دیوار سبز زنده:
برای نصب نگهدارنده ی گیاهان باید دقت داشت که متناسب با نوع گیاه باشد.دراین مرحله نصب نگهدارنده های گیاهان که به صورت گلدانی یا اسفنجی می باشد باید نور وهوای کافی نسبت به نیاز گیاه تامین شود. بهتر است قبل از اقدام به هرکاری نوع گیاه موردنظر خود را برای گرین وال انتخاب کنید و سپس نصب نگهدارنده بر روی دیوار را شروع نمایید.
مرحله چهارم سیستم دیوار سبز زنده:
این مرحله برای دیوارهای سبزی می باشد که می خواهند سیستم آبیاری خودکار را اجرا کنند.در این مرحله باید با استفاده از حسگرهای مخصوص آبیاری که در برابر خشکی فعال می شوند،عملیات آبرسانی به گیاهان به بهترین نحو انجام شود. همان طور که در مرحله دوم گفته شد هدف از آبیاری،رساندن آب به گیاهان می باشد ،در این مرحله هدف از توزیع آب ، تغذیه ریشه گیاهان و آبرسانی دقیق و رساندن مواد مغذی به ریشه گیاهان است.
مرحله پنجم سیستم دیوار سبز زنده:
در این مرحله باید تمام مراحل اجرای دیوار سبز اعم از عایق کاری وآبیاری ونگهدارنده های دیوار و سیستم آبیاری وتغذیه گیاهان چک شود.بررسی و چک نمودن تمامی سیستم های دیوار سبز باید با دقت انجام گیرد.عدم نشتی لوله ها و درستی عملیات آبرسانی از نکاتی می باشد که در این مرحله باید به آن دقت نمود.اگر کوچک ترین ایرادی در این سیستم وجود داشته باشد گیاهان دیوار سبزتان به درستی رشد نخواهند کردو فضای موردنظر شما چهره زیبایی پیدا نخواهد کرد.
مرحله ششم سیستم دیوار سبز زنده:
دراین مرحله باید گیاهان مورد نظر خود را نصب نمایید.باتوجه به گیاهان نصب شده باید نوع آبیاری و تهویه دیوار سبزو مقدار نور مورد نیاز گیاهان و مواد مغذی گیاهان و غیره ر در نظر بگیرید و انتخاب کنید. انواع سرخس ها و پتوس های رونده و کاکتوس ها مناسب دیوار سبز منازل می باشد و پیچک ها بیشتر برای دیوارسبز مکان های عمومی استفاده می شوند. بهتر است برای نمونه آزمایشی ابتدا مقدار کمی از گیاه مورد نیازتان را بر روی دیوار سبزتان نصب کنید تا هم اجرای آن را روی دیوارتان مشاهده کنید و هم شرایط ماندگاری آن را روی دیوار تست کنید .از طرفی آبیاری درست ، کودهی مناسب ، تامین نور کافی، ازجمله امکاناتی است که باید برای نگهداری دیوار سبز درنظر گرفت.