هزینه روف گاردن به عوامل مختلفی بستگی دارد که در انتخاب نهایی اثر دارد. با توجه به هزینه روف گاردن میتوان نسبت به ایجاد فضای سبز روی پشت بام و تراس، فضای زیبا و تفریحی را ایجاد نمود. برای اجرای روف گاردن به دلیل استفاده از مواد سبک و مقاوم برای رشد پوشش گیاهان، بستری مناسب ایجاد خواهد شد تا آلاچیق یا آبنما در روف گاردن اجرا شو ند.
هزینه اجرای روف گاردن
هزینه روف گاردن به عوامل مختلفی بستگی دارد و با توجه به تجهیزات مورد نیاز و ابعاد محیط و سازه بستگی دارد هر چقدر متریال در روف گاردن زیاد استفاده شود هزینه روف گاردن بالا میرود. قیمت روف گاردن میتواند متغیر باشد. در ادامه با ما همراه باشید تا عوامل تاثیر گذار بر هزینه روف گاردن را بررسی کنیم.

1. هزینه نقشه برداری روف گاردن
اولین مرحله که نقشه برداری و طراحی فایل نمای کلی می باشد. قیمت این مورد به صورت متری محاسبه میشود. در این بخش از اجرای روف گاردن کارشناسان با بررسی های متعدد و دقیق طرح های اولیه مختلفی را سعی می کنند آماده کنند تا بتوانید با توجه به بودجه و سلیقه ای خودتان یکی از آن ها را انتخاب نمایید .
2. هزینه تجهیز کارگاه و آغاز مرحله اجرایی
در بخش بعدی که طرح مورد نیاز انتخاب شد نوبت به آماده سازی اولیه می شود که معمولا بودجه ای مورد نیاز برای هزینه روف گاردن از 2 میلیون تومان شروع می شود. در این بخش کارشناسان بخش فنی تمامی تجهیزات موجود در سازه را جابجا می کنند تا محیط برای شروع کار آماده باشد. قابل ذکر است که این کارشناسان بعد از اتمام کار تجهیزات لازمه را مجدد جایگذاری و نصب می کنند .
3. هزینه کاشت چمن، گل و گیاه و لایه های روف گاردن
در این بخش که جز اصلی ترین قسمت اجرای روف گاردن می باشد. باید تمامی مراحل مورد نیاز برای کاشت انجام شوند و بیس کار آماده باشد. هزینه روف گاردن ابتدا لایه های حفاظتی بر روی کف زمین نصب می شوند که شامل لایه های ضد نفوذ ریشه و رطوبت ، حرارتی و حتی لایه فیلتر خاک می باشد. هر کدام از این بخش ها نسبت به متراژ و نوع تجهیزات به طور مجزا حساب می شوند.

همچنین بهتر است بدانید که قیمت اجرای روف گاردن در این بخش به صورت متری محاسبه میشود. همچنین نوع و تعداد گل و گیاهانی که قرار است نصب شوند تاثیر مستقیمی بر روی قیمت نهایی دارند.
4. هزینه برقکشی و کابلکشی در روف گاردن
در این بخش نیز هزینه روف گاردن به صورت متری محاسبه می شوند و متراژ کابل های استفاده شده تاثیر مستقیمی بر روی قیمت دارند. همچنین بهتر است بدانید که در این بخش کارهایی مربوط به لوله کشی گاز برای باربیکیو و … نیز انجام می شود و کلیه ای هزینه روف گاردن مربوطه نیز به صورت متری حساب می شوند .

5. هزینه آهن کشی کف با قیمت
در این قسمت کارهای مربوط به جوشکاری انجام میشود و طول و عرض کار و همچنین وزن آهنهای استفاده شده در قیمت تاثیرگذار هستند و دستمزد نیز به صورت متری حساب میشود.

6. هزینه نورپردازی روف گاردن
هزینه ای خرید و نصب ابزارها و تجهیزات لازم در اجرای نورپردازی در این بخش می باشد . هر چقدر هزینه روف گاردن یا تجهیزات استفاده شده بیشتر و مدرن تر باشد مسلما قیمت نیز بالاتر خواهد بود .
در جدول زیر می توانید هزینه های بخش نورپردازی را مشاهده کنید :
چراغهای دفنی فضای باز استفاده شده در روف گاردن | از 200.000 تا 500.000 تومان |
چراغهای ال ای دی | از 300.0000 تومان به بالا |
مه پاش | از متری 100.000 تومان به بالا |
ریسه ال ای دی | از متری 35.000 تومان به بالا |
7. هزینه ساخت و نصب تجهیزات جانبی در روف گاردن
در یک سری تجهیزات جانبی نصب می گردد و هر کدام از این تجهیزات شامل قیمت های مختلفی می شود . به طور مثال شما می توانید در روف گاردن خود باربیکیو، آلاچیق، مبلمان فضای باز و … داشته باشید که نصب و اجرای هر کدام از آن ها شامل هزینه روف گاردن می شوند.

8.هزینه اجرای قلوه سنگ در روف گاردن
یکی از پرکاربردترین المان ها برای اجرای کف سازی روف گاردن قلوه سنگ است. قلوه سنگ ها در رنگ های متنوعی وجود دارند که می توان با توجه به سلیقه و درخواست کارفرما از هر کدام از اندازهها و رنگها استفاده نمود. اجرای قلوه سنگ راه اقتصادی تری می باشد و تا سالها میتوان مقاومت آنها را تضمین کرد.
هزینه مربوط به پوشش گیاهی روف گاردن
یکی از بخشهای پر هزینه روف گاردن، در هر طرحی به فضای سبز مربوط میشود و تا حدود 30 درصد از هزینهها را در بر میگیرد. فضای سبز روی بام میتواند با توجه به سلیقه و اقلیم منطقه و شرایط آب و هوایی منطقه انواع مختلفی داشته باشد. هزینه فضای سبز شامل پوشش گیاهی، چمن کاری بخشهای مختلف و یا مجموعهای از درختان و درختچهها و هزینه کاشت و نگهداری انواع گل و گیاهان کاشته شده در روف گاردن میشود.
این بخش می تواند بیشترین هزینه را بر دوش کارفرما بگذارد . از سوی دیگر برای در نظر گرفتن شرایط اقلیمی مناسب نیاز است که طرح مشخصی در نظر گرفته شود و شرایط سازه ای ارزیابی شود. مشخص است که انتخاب گیاهان مناسب بام می بایست بر اساس شرایط آزمایشی نیز بررسی شود.
نوع گیاهان در هزینه روف گاردن
با توجه به نوع گیاهان و تراکم فضای سبز و استفاده از درختچه های آرایش شده و خاص ، هزینه اجرای روف گاردن متفاوت خواهد بود. هرچه تعداد درختان بیشتر باشد و تراکم بالاتری داشته باشد در نهایت هزینه اجرا بیشتر خواهد شد. در کنار این موضوع، برخی از گیاهان هستند که بسیار نادر بوده و در برخی از مناطق رشد می کنند در نتیجه دسترسی به آنها کار ساده ای نیست. به این ترتیب بهتر است در تعیین قیمت ساخت روف گاردن اطلاعات کاملی در مورد نوع گیاه و فضای رشد آن نیز داشته باشید .

هزینه آبیاری اتوماتیک در ساخت روف گاردن
- یکی از عوامل مهم نگهداری از گیاهان بام سبز آبیاری آن است. برای نگهداری از گیاهان و افزایش طول عمر روف گاردن میبایست آبیاری منظم در فواصل مشخص صورت گیرد.
- آبیاری فضای سبز چه در روف گاردن و یا در دیگر فضاها یا به صورت دستی، قطرهای و هوشمند اجرا میشود .
- به دلیل محدودیت هایی که در زمینه بهره گیری از نیروی انسانی وجود دارد ، چنانچه این فضا اتوماتیک و قطره ای بوده و به نیروی انسانی وابسته نباشد ، نظم بیشتری در آن دیده می شود .
- طبیعی است که آبیاری فضای سبز روف گاردن به صورت دستی بسیار ارزانتر از استفاده از سیستمهای قطرهای هوشمند است . ولی با استفاده از سیستمهای هوشمند آبیاری نیاز به کنترل و سرکشی کاهش پیدا می کند.
- در جدیدترین نوع اجرای روف گاردن از آبیاری اتوماتیک به خصوص سیستم قطره ای هوشمند استفاده می شود.
- آبیاری اتوماتیک در لیست ضرورت های اجرای روف گاردن قرار می گیرد. هزینه اجرای آبیاری اتوماتیک در مقایسه با عملکرد آن بسیار مقرون به صرفه و اقتصادی است .
- اگر چه ممکن است در نگاه اول آبیاری اتوماتیک هزینه بیشتری داشته باشد. اما در مدت زمان طولانی به نسبت قیمت و کارکرد خود صرفه اقتصادی بسیار بالایی دارد. شایعاتی مبنی بر اینکه با استفاده از این روش با افزایش قیمت ساخت روف گاردن روبرو هستیم اشتباه است. عملکرد این بخش به صرفه است .
