ضوابط شهرداری برای اجرای بام سبز از اهمیت بسیاری برخوردارند. با توجه به رشد ساختمان ها، فضاها سبز کاهش یافتهاند که این موضوع یکی از عوامل آلودگی هوا است. در این میان، کارشناسان مربوطه با ارائه ایدههای جدید، تلاش میکنند تا فضاهای سبز شهرها را افزایش دهند و از این طریق در کاهش آلودگیها نقش موثری ایفا کنند. یکی از این ایدههای خلاقانه، طراحی و اجرای روف گاردن یا بام سبز است که در سالهای اخیر محبوبیت زیادی پیدا کرده و در بسیاری از ساختمانها اجرا شده است.از آنجا که اجرای بام سبز نیازمند اخذ مجوزهای لازم از شهرداری است، در این مقاله قصد داریم اطلاعاتی درباره ضوابط شهرداری برای اجرای بام سبز را ارائه دهیم.

بام سبز یا روف گاردن چیست
بام سبز یا روف گاردن، یک فضای سبز زیباست که بر روی بامهای ساختمانها ایجاد میشود. که نه تنها به ساکنان امکان میدهد تا از فضای سبز زیبایی برخوردار شوند، بلکه برای شهرها نیز مزایای بسیاری دارد. ایجاد روف گاردنها باعث افزایش فضای سبز درون شهرها میشود و به کاهش آلودگی هوا و صدا کمک میکند. همچنین، به کاهش مصرف انرژی برای تهویه، افزایش ارزش مالی و زیبایی ساختمان و ایجاد فضای تفریحی برای ساکنین کمک میکند. اما برای اجرای بام سبز، ابتدا باید مجوزهای لازمه اخذ شده و دستورالعملها و قوانین مربوطه رعایت شود. در این مقاله، به شرح قوانین و مقررات شهرداری مربوط به روفگاردن و مجوزهای مورد نیاز پرداخته میشود.

شهرداری ها و اجرای بام سبز
شهرداریها برای فراهم آوردن بستر مناسب برای طراحی و اجرای بن سبز (روفگاردنه)، قوانین و ضوابطی را تدوین کردهاند که از آن جمله میتوان به اخذ مجوز لازم اشاره نمود. این مجوزها از شهرداری ناحیه مربوطه قابل دریافت است و پس از آن، امکان اقدام به اجرای بام سبز فراهم میشود. همچنین، افرادی که پیشتر مجوز ساخت ساختمان را دریافت کرده و بعداً تصمیم به اجرای روفگاردن میگیرند، نیز میتوانند با مراجعه به شهرداری، برگه دستور بام سبز را دریافت و به پروانه ساختمانی اصلی خود اضافه نمایند. این اقدام اجازه میدهد تا اطلاعات مربوط به بام سبز در پروانه ساختمانی قبلی درج گردد و فرآیند ساخت با رعایت قوانین و مقررات شهرداری ادامه یابد.

ضوابط شهرداری برای اجرای بام سبز
شهرداریها برای اجرای بام سبز (روف گاردن) ضوابط خاصی را تعیین کردهاند که در ادامه به برخی از این موارد اشاره میکنیم:
- بر اساس مقررات شهرداری، با اجرای هر متر مربع فضای سبز گسترده، مساحت مجاز یک متر مربع افزایش مییابد.
- مطابق با قوانین شهرداری، با اجرای هر متر مربع فضای سبز نیمه فشرده، مساحت مجاز دو متر مربع افزایش خواهد یافت.
- طبق ضوابط شهرداری، با اجرای هر متر مربع فضای سبز فشرده، مساحت مجاز به اندازه سه متر مربع افزایش مییابد.

این قوانین به منظور تشویق به ایجاد بامهای سبز و بهبود محیط زیست شهری تدوین شدهاند و اجرای صحیح آنها میتواند به بهبود کیفیت زندگی شهروندان کمک کند.
استانداردهای ساخت روف گاردن و قوانین شهرداری
در حوزه ساخت و اجرای بام سبز، استفاده از استاندارد 17076 سازمان ملی استاندارد ایران ضروری و حیاتی است. این استاندارد در سال ۱۳۹۲ تصویب شده و توسط کمیته ملی استاندارد مهندسی ساختمان و مصالح و فرآوردههای ساختمانی ارائه شده است. تمامی ارکان مرتبط با ساخت و نگهداری بام سبز از این استاندارد استفاده میکنند. استفاده از این استاندارد به تهیه و نگهداری بامهای سبز کمک کرده و از آسیبهای محیطی و طبیعی جلوگیری میکند. استفاده از این استاندارد موجب افزایش کیفیت و اثربخشی پروژههای بام سبز میشود. برای دسترسی به اطلاعات بیشتر و مطالعه جزئیات استاندارد، میتوانید با این شماره تماس بگیرید 09122155348 .

استاندارد و الزامات ضوابط شهرداری برای اجرای بام سبز
اگر تصمیم به طراحی و اجرای اصولی بام سبز، طبق ضوابط و قوانین شهرداری را دارید، میتوانید این کار را به شرکت سورن بام بسپارید. در سورن بام طراحی و اجرای بام سبز بر اساس ضوابط و قوانین مربوطه، با دقت بسیار توسط مهندسین و متخصص با تجربه انجام میشود.
