برای کاشت چمن رولی نوعی چمن کاری پیش ساخته به حساب میآید که میتوان آن را در هر زمانی اجرا کرد. چمن کاری یا کاشت چمن در فصول بهار یا پاییز انجام میشود که چمن را کودپاشی میکنند که میزان ازت مد نظر که سالیانه حدود 30 گرم در متر مربع، میزان فسفر و پتاسیم هر کدام 15 گرم در مترمربع میباشد. کودهای متفاوتی از نظر درصد موجود میباشد که با در نظر گرفتن درصد این نوع عناصر به زمین چمن کاری داده میشود. زمینی که برای کاشت آماده میشود مانند زمین های دیگر برای بذر پاشی آماده میشود. برای کاشت چمن در باغ یا هر محوطه دیگری، میتوان از شیوه کاشت چمن رولی استفاده کرد.




در هنگام کاشت چمن طبیعی برای آن که ریشهها بتوانند در آغاز با خاک تماس بیشتری یافته و در خاک نفوذ کنند. یک لایه از سطح فوقانی خاک را به وسیله شن کش یا هر وسیله دیگر نرم و آماده میکنیم. سپس قطعات کاشت چمن رولی یا کاشت چمن آماده را در کنار یکدیگر قرار میدهیم، به گونه ای که بین قطعات فاصله ای وجود نداشته باشد و یا به عبارت دیگر همانند آجر چینی در یک ساختمان که آجرها در یکدیگر قفل و بست میشوند انجام میدهیم.
قرارگیری قطعات در کنار هم به گونه ای میباشد که ارتفاع در یک سطح میباشد و دارای شیب معین و مشخص میباشد. برای اینکه لبهها بهم چسبیده باشند به کمک بیل آنها رو به هم فشار میدهیم و به هم نزدیک میکنیم.
آنچه در این مقاله میخوانید
Toggleنحوه اجرا و کاشت چمن رولی
در فضای سبز هنگامی که قسمتی از سطح زمین پوشیده کاشت چمن رولی شد به وسیله یک غلطک سبک، کمی آنها را کوبیده و آبیاری میکنیم. روز بعد، پس از کاهش رطوبت، مقداری خاک غربال شده و نرم روی چمن میپاشیم تا اگر شکافهایی وجود داشته باشد آنها را پر نماید. گاهی یک یا دو بار عمل غلطک زدن را در چند هفته اول انجام میدهیم.
مزایای کاشت چمن رولی
کاشت چمن رولی علاوه بر ایجاد پوشش سبز، در انواع تزئینات داخل پارکها و فضاهای سبز منطقه به صورت قسمتی از طرحهای تزئیناتی به کار میرود. متخصصین بر اساس نوع طرح و زیبایی و نوع درختان از سنگها یا تخته سنگهایی برای ایجاد محل عبور در فضای چمن استفاده کرده اند. در بعضی مواقع هم در سطوح وسیع چمن رولی، بر حسب خصوصیات در محوطه سازی طرح در قسمتهایی از چمن، باغچههای همراه به گیاهان زینتی پا کوتاه و دائمی چون گلهای رز، شمعدانی و … احداث کرده اند.
گاهی هم در سطوح وسیع کاشت چمن رولی، بر حسب خصوصیات طرح در قسمتهایی از چمن، باغچههای همراه به گیاهان زینتی پا کوتاه و دائمی چون گلهای رز،شمعدانی و … احداث کردهاند. همچنین در سطوح وسیع با ایجاد تپهها یا برجستگیهائی، اشکال کوچکی از طبیعت سبز را پدید آوردهاند و در روی آن به طور پراکنده تک بوتههائی غرس نمودهاند.
مبارزه با علفهای هرز چمن از ابتدای زمین شروع میشود یعنی بعد از انتخاب زمین تمامی ریشههای گیاهان هرز را هنگام شخم یا بیل زدن و عملیات دیگر از زمین خارج میکنند و بعد از سبز شدن چمن دو الی سه مرتبه علفهای هرز را وجین میکنند. به طور کلی بذر علفهای هرز توسط کودهای دامی، باد و آلوده بودن بذر چمن منتشر میشود و بعد از مدت کوتاهی همزمان با رشد چمن موجب از بین رفتن چمن میشود.