طراحی فضای سبز از مهم ترین عوامل در طراحی کاربردی کردن محوطه و تموجه به نیازهای افرادی است که قرار است از آن فضا استفاده کنند. برای مثال نیاز افراد مسن تر کاملا متفاوت از یک زوج جوان است و نسبت به آن حتی نوع طراحی کاملا تغییر میکند، اختلاف سطحهای کمتری در فضا در نظر گرفته شده و یک فضای کاملا آرامش بخش ایجاد میشود.
در طراحی فضای سبز درختان، درختچهها، پیچهای زینتی، گیاهان پوشی و گلهای یکساله و چند ساله مهم ترین عناصر طراحی فضای سبز، محوطه سازی ویلا و باغ و حیاط هستند.

آنچه در این مقاله میخوانید
Toggleانتخاب گیاهان در طراحی فضای سبز
بکارگیری درست آن در باغچه یا گلدان، نحوه نگهداری آنها از نکات مهمی هستند که باید توسط طراح مورد توجه قرار گیرند. پس انتخاب گیاهان را میتوان بخش مهمی از طراحی در نظر گرفت و از نظر دیگر در کنار هم قرار دادن گیاهان به طوری که زیبایی بصری خوبی نیز ایجاد کند چالش دیگری برای طراح است. گیاهان بومی یک راهکار مهم که جایگاه ویژه ای در محوطه سازی دارد، استفاده از گیاهان بومی است.

اصول طراحی فضای سبز ویلا و باغ
با اینکه امروزه توجه زیادی به طراحی منظر می شود اما هنوز راه زیادی برای پیشرفت در این زمینه در کشورمان مانده است. استفاده از گیاهان بومی راه حل مناسبی برای کمتر کردن هزینه در طراحیهای فضای سبز است.
کنار هم قرار گرفتن گیاهان
گیاهان اصولاً به صورتهای تأکیدی یا تکی، خطی، گروهی و توده ای قابل کاشت در فضای سبزمان هستند. هر یک از این روشهای کاشت اثر متفاوتی را در بیننده ایجاد می کنند. در یک محوطه سازی اصولی دقت می شود که از هر چهار روش یاد شده در جای مناسب و به میزان درست بهره گرفته شود.
