سیستم آبیاری قطره ای درختان به نسبت دیگر گیاهان متفاوت است. از آبیاری قطره ای برای آبیاری انواع محوطه سازی ویلا، محوطه سازی باغ و باغچه، دیوار سبز و فلاورباکس استفاده می شود.، آبیاری قطره ای درختان نسبت به دیگر گیاهان معایبی دارد که اگر نسبت به آن آگاه باشید، میتوانید آنها را رفع کنید. در بین تمام روشهای آبیاری، سیستم آبیاری قطره ای بیشترین صرفه جویی در آب و بهرهوری را دارد.


آنچه در این مقاله میخوانید
Toggleشرایط خاک برای آبیاری قطره ای درختان
اگر خاک سرعت نفوذ نهایی کافی به منظور دریافت دبی تخلیه قطره چکانها را نداشته باشد موجب ایجاد روان آب یا شرایط ماندابی میگردد. خاکهای دارای بافت متوسط، مناسب آبیاری قطره ای درختان هستند، اما برخی خاکهای دارای بافت ریز، روان آب تولید میکنند. معمولاً خاکهای شنی، بویژه با لایه بندی افقی اندک، برای آبیاری قطره ای درختان و گیاهان بسیار مناسب میباشند.
در سیستم آبیاری قطره ای درختان، لایه بندی بسیاری انجام میشود، این روش باعث مرطوب شدن بخش بیشتری از خاک خواهد شد. خروجی قطره چکانها بسیار ریز هستند، ذرات معدنی یا آلی موجب گرفتگی آنها میشوند که در نتیجه موجب ایجاد اختلال در پخش آب و صدمه به گیاهان میشود.
در برخی موارد، ذراتی در آب آبیاری وجود دارند و قبل از ورود به شبکه لولهها تصفیه نمی شود. در موارد دیگر، ذرات در داخل خط لوله یا با تبخیر آب از روزنه قطره چکانها بین آبیاریها وارد آب میشوند. تصفیه شیمیائی آب منجر به حذف یا کاهش مشکل گرفتگی قطره چکانها میگردد.
یکنواختی سیستمهای آبیاری
بیشتر قطره چکانها ی قطره ای دارای فشار سرویس پائینی هستند .
برخی گیاهان، بیشتر و برخی گیاهان، کمتر آب دریافت میکنند .
تجمع نمک در قطره چکانها
نمکهای محلول موجود در آب ممکن است موجب بسته شدن خروجی قطره چکانها ( نازلها ) شود.
برای شست و شوی این نمکها به دو روش عمل میکنند.
- در زمستان از آب رودخانهها و یا جریانهای سطحی حاصل از بارندگی یا آبهای اضافی موجود در منطقه برای شستوشو استفاده میشود.
- استفاده از روش کرتی برای آبیاری هر دو یا یک و نیم سال.
معایب آبیاری فراوان به گیاهان و خاک
1- ریشهها آب و مواد غذایی را از حجم نسبتا کوچک خاک خیس شده بدر اطراف گیاه به دست میآورند. حال ممکن است در اثر بروز حوادثی آب رسانی به این حجم از خاک قطع گردد در این صورت گیاه به سرعت دچار صدمه خواهد شد.
2- لولههای فرعی از جنس پلی اتیلن مناسب نمی باشند و ممکن است توسط جوندگان تخریب گردند. به همین دلیل استفاده از لولههای فرعی از جنس پی وی سی توصیه میشود.
3- شکسته شدن خط لوله انتقال آب اصلی یا درست کار نکردن سیستم تصفیه، به هر دلیلی ، موجب ورود مواد زاید داخل آب میشود که به دنبال آن قطره چکانها دچار گرفتگی شده و نیاز به تعمیر یا تعویض خواهند داشت.