در صنعت ساخت و ساز، استفاده از مصالح ایدهآل و کاربردی اهمیت بسیاری دارد. Geocell یکی از این مصالح ساختمانی است که در ادامه مقاله، کارشناسان شرکت سورن بام به طور مفصل به شما عزیزان توضیح دادند که ژئوسل چیست، انواع ژئوسل چیست، کاربردهای آن چیست و چه شرکتهایی تولید کننده Geocell هستند.

ژئوسل چیست؟
Geocell محصولی ژئوسنتتیک است، ساختار شبکهای دارد و تشکیل شده از نوارهای پلیمری متصل از طریق جوش، دوخت یا چسب است. Geocell وظیفه دارد تا مانع حرکت جانبی خاک یا هر چیزی که درونش است را دارد و در سلولهای لانه زنبوری خود، مقدار معینی از خاک، شن، ماسه یا بتن را جای دهد و در عواملی مانند روسازی، کنترل فرسایش، پایدار سازی شیب و حفاظت از سواحل و محیط زیست کاربرد دارد. این ماده سبب میشود تا تغییر شکل خاک و نشست و فرسایش آن به تعویق بیافتد. یکی دیگر از وظایف Geocell، زهکشی است که با سوراخهایی که در نوارهایش وجود دارد آب را از خاک عبور میدهد.

انواع ژئوسل
این محصولات را بر اساس جنس نوارهای پلیمری، ساختار نوارها، ساختار کانون اتصال آنها و شیوه اتصال خود نوارهای پلیمری دستهبندی میکنند. اگر جنس نوارهای پلیمری را در نظر بگیریم؛ آنها را بر اساس دو نوع پلاستیکی و پارچهای تقسیمبندی میکنند. Geocell پارچهای از نوارهای پلیمری ژئوتکستایل تشکیل شده است و از جنس پلیاستر ساخته میشود.
Geocell پارچهای آب را از خود عبور میدهد و در عین حال مانع حرکت خاک است اما در برابر برخی از اشعههای خورشید مانند ماوراء بنفش هیچ مقاومتی ندارد و از قیمت بالایی برخوردار است.
Geocell پلاستیکی تشکیل شده از نوارهای ژئوممبران است و از جنس پلیاتیلن با چگالی بالا است. این نوع Geocell در برابر اشعههای خورشید مقاوم است و قیمت پایینتری نیز دارد، اما نمیتواند آب را از خود عبور دهد و برای انتقال آب باید سوراخهایی در نوارهای آن ایجاد کرد.

ژئوسل سوراخدار و یکپارچه، دو مدل از Geocell هستند؛ اگر که بخواهیم آنها را بر اساس ساختار نوارهای پلیمری تقسیمبندی کنیم. اگر به زهکشی نیازی نیست، میتوانید از ژئوسل های یکپارچه استفاده کنید و اگر به زهکشی نیاز دارید ژئوسل های سوراخدار پیشنهاد میشوند.
در دستهبندی ژئوسل ها بر اساس شیوه اتصال نوارهای پلیمری، آنها را به دو دسته جوشی و چسبی تقسیم میکنیم و جالب توجه مخاطبان سایت سورن بام است که در دسته جوشی، نوارهای پلیمری Geocell، به وسیله جوش الکتریکی و در دسته چسبی آنها به وسیله دوخت یا چسب به یکدیگر متصل هستند. نوارهای Geocell جوشی به سختی از یکدیگر جدا میشوند اما در برابر سرما و گرما تغییر شکل میدهند. در ژئوسل های چسبی نوارها مقاومت پایینتری دارند اما مانند Geocell جوشی در برابر دما واکنشی نشان نمیدهد.

در نهایت به دستهبندی Geocell بر اساس نقطه اتصال نوارهای پلیمری میرسیم. از ژئوسل های متقارن زمانی استفاده میشوند که نیاز به پخش بار به صورت مرتب و برابر داریم اما زمانی که نیاز به پخش نامنظم و نابرابر دارید میتوانید از ژئوسل های نامتقارن استفاده کنید. متقارنها شبیه به یک شکل هندسی هشت گوش و نامتقارنها، شبیه به مثلث یا مستطیل هستند.
کاربردهای Geocell
از ژئوسل ها به بسیاری در پروژههای ساختمانی و عمرانی استفاده میشود. در این بخش از مقاله، کاربردهای انواع Geocell را برای شما عزیزان بازگو میکنیم.

کنترل فرسایش خاک
پیش از این گفته شد که از این مصالح به عنوان مادهای برای کنترل فرسایش خاک استفاده میکنند. فرسایش خاک در برابر آب و باد اتفاق میافتد و Geocell میتواند تا حدی مانع این اتفاق شود زیرا که مانع حرکات کاتورهای و جانبی خاک است. طراحی و اجرای Geocell کمک میکند تا جریان فرسایش به تعویق بیفتد.
پایدارسازی شیبها در برابر رانش زمین
Geocell به عنوان لایهای جهت محافظت از شیبها، روی آنها قرار میگیرد و همین امر سبب میشود تا احتمال وقوع رانش زمین کاهش پیدا کند و شیبها دچار فرسایش نشوند. دلیل این اتفاق نیز به حرکات خاک بر میگردد که Geocell مانع آن میشود؛ گرچه همه ما میدانیم که این دائمی نیست و مواد اینچنینی، فقط این اتفاقات را به تعویق میاندازند.

محافظت از محیط زیست و سواحل
استفاده از Geocell و ژئوتکستایلها برای محافظت از محیط زیست و سواحل پیشنهاد میشوند. Geocell به عنوان یک لایه محافظ طراحی و اجرا میشود و کار زهکشی را به بهترین شکل ممکن صورت میدهد. با قرار دادن لولههای ژئوتکستایل در سواحل شنی، میتوان از فرسایش ساحل جلوگیری کرد و کیفیت سازههایی که در این مناطق بنا میشوند را بالا برد.

روسازی
Geocell در پروژههای روسازی آسفالتی، سنگی و بتنی به صورت گسترده پیاده سازی میشود. Geocell ظرفیت باربری را بالا میبرد و روند تغییر شکل روسازی را به تعویق میاندازد که همین امر سبب افزایش طول عمر روسازی میگردد. Geocell در لایههای زیر روسازی اجرا میشود و سبب میشود که ضخامت لایههای زیر روسازی کاهش یابد و در نتیجه هزینهها کمتر شود.

مزایا و معایب
در مطالبی که پیش از این خدمت شما عزیزان ارائه شده، بسیاری از معایب و مزایای انواع ژئوسل گفته شده است. از ناگفتههای مزایا و معایب Geocell میتوانیم به این موضوع اشاره داشته باشیم که ژئوسل ها سبب رطوبت و رشد گیاهان بر روی سطح خاک حفظ شوند و حتی در برابر تجزیه شیمیایی مقاومت بالایی دارند. و از معایب Geocell میتوانیم به نصب آن اشاره کنیم که نیاز به زیرساخت مناسب دارد و حتی ممکن است که توسط حیوانات دچار آسیب و شکستگی شوند.

قیمت ژئوسل در ایران
همه ما میدانیم که قیمت اجناس به عوامل زیادی بستگی دارند. برای مثال خرید یک تلفن همراه؛ خرید یک تلفن همراه به عواملی چون شرکت سازنده آن، مشخصات فنی موبایل و بسیاری از عوامل دیگر وابسته است. خرید Geocell نیز از این قاعده مستثنی نیست؛ قیمت ژئوسل وابسته به جنس، ضخامت و اندازه آن است. جنس آن و شرکت تولید کننده ژئوسل در قیمتش تأثیر مستقیم دارد اما به طور کلی به مخاطبان سایت سورن بام میگوییم که امروزه در بازار ایران Geocell از 100 هزار تومان تا 300 هزار تومان برای هر متر مربع معامله میشود.

سورن بام تولید کننده ژئوسل
شرکت سورن بام بیش از دو دهه تجربه در طراحی و اجرای روف گاردن، تراس سبز، دیوار سبز و زمینههای اینچنینی را دارا است و یکی از معتبرترین شرکتهای تولید کننده چوب ترمو، چوب پلاست و … است. مخاطبان سایت سورن بام که خواستار طراحی و پیاده سازی پروژههای عمرانی و ساختمانی هستند، میتوانند از طریق شمارههای 09122155348 و 44277178(021) با کارشناسان زبده سورن بام در تماس باشند و از خدمات این شرکت استفاده نمایند. همچنین میتوانید از طریق اینستاگرام ما را دنبال کنید.
یک نظر در “ژئوسل”
سلام خسته نباشید قیمت ژئوسل اعلام میکنید