انواع گل شفلرا و نحوه نگهداری شفلرا در منزل

سهولت نگهداری از گل شفلرا، باعث شده که در بین محبوب‌ترین گل‌های آپارتمانی قرار داشته باشد. شفلرا با نام علمی schefflera actinophylla از گیاهان بومی استرالیا و جزایر اقیانوس آرام محسوب می‌شود. شفلرا به شکل درختچه های همیشه سبز با ارتفاع 3 تا 6 متر می باشد. این گیاه تنوع بالایی دارد و برخی از آن ابلق و برخی کوتاه و بونسای هستند. لازم به ذکر است این گیاه فقط یک شاخه ی اصلی دارد و رشد آن به کندی صورت می گیرد. نام این گیاه به افتخار گیاه‌شناس آلمانی قرن 19 یوهان شفلر نهاده شده است. شفلرا به گیاه چتری نیز معروف می باشد. وجود این گیاه در خانه جذابیت زیادی را به ارمغان خواهد آورد.
انواع گل شفلرا و نحوه نگهداری شفلرا در منزل

شرکت سورن بام، با بیش از یک دهه تجربه در زمینه طراحی و اجرای نمای ویلا، بام سبز و روف گاردن، محوطه‌سازی، دیوار سبز، آلاچیق و … در شهرهای مختلف ایران از جمله تهران، اصفهان، مازندران و مشهد فعالیت می‌کند. این شرکت با بهره‌گیری از تیم متخصص و استفاده از به‌روزترین متدهای طراحی و اجرا، بهترین خدمات را به مشتریان خود ارائه می‌دهد.

قیمت حدودی انواع گل شفلرا

گل شفلرا، که به عنوان “درخت چتر” نیز شناخته می‌شود، به دلیل زیبایی و نگهداری آسانش محبوبیت زیادی دارد. قیمت این گل بسته به نوع و اندازه آن متفاوت است.


  • شفلرای معمولی


    قیمت آن معمولاً بین 150 تا 500 هزار تومان متغیر است.


  • شفلرای نازک برگ


    این نوع به دلیل زیبایی خاصش، قیمتش از 200 تا 600 هزار تومان را شامل می‌شود.


  • شفلرای بزرگ


    برای گیاهان بزرگ‌تر، قیمت‌ها می‌توانند به 800 هزار تومان تا 2 میلیون تومان برسند.

این قیمت‌ها بسته به محل فروش و شرایط بازار ممکن است تغییر کند.

نحوه نگهداری گل شفلرا در منزل

همانطور که ذکر شد این گیاه دارای قابلیت نگهداری راحتی می باشد بنابرین نگهداری از آن در محیط داخلی خانه و یا کاشت آن در دیوار سبز که در فضای ذاخلی اجرا می شوند بسیار انتخاب هوشمندانه ای می باشد . هر گیاه بر اساس خانواده و زادگاهی که دارد نیازهای متفاوتی دارد به همین دلیل برای نگهداری آن به بهترین نحو باید نیازهای آن ها را شناخت . در ادامه ی این مقاله به توضیح برخی از شرایط نگهداری و نیازهای گیاه شفلرا خواهیم پرداخت.

نگهداری گل شفلرا در منزل

نور مناسب برای گل شفلرا

گیاه شلفرا نیازی به نور مستقیم خورشید ندارد .برای رسیدن نور به گیاه شفرا می توانید آن را در مجاورت پنجره قرار دهید و همین امر باعث پرپشت شدن گیاه شفلرا می گردد . در نمونه های ابلق این گیاه نیاز به نور بیشتر است و در صورت کمبود نور برگ ها رنگ خود را از دست می دهند و باید سریعا به مکان پرنور تری انتقال پیدا کنند . البته باید در نظر داشته باشید که نور زیاد سبب سوختگی برگ ها می شود. بهتر است هفته ای یکبار در منزل گلدان را بچرخانید تا تمام قسمت های گیاه نور دریافت کنند .

دمای مناسب گل شفلرا

برای نگهداری Schefflera flower باید دمای محیط را بین 18 تا 27 درجه سانتیگراد در تعادل نگه داشت . اگر در فضای گرم تر باشد ساقه ها بسیار بلند و خم  می شوند . در فصل های سرد سال نیز برای افزایش طول عمر گیاه شفلرا سعی کنید دمای محیط به زیر 18 درجه نرود زیرا دمای زیر 10 درجه باعث یخ زدگی و سوختن برگ ها می شود .

نحوه آبیاری گل شفلرا در منزل

مانند سایر گیاهانی که در فضای داخلی منزل نگهداری می شوند شفلرا نیز نیاز به آبیاری منظم دارد . این گیاه می تواند تا حدی خشکی را تحمل کند و از این لحاظ گیاه مقاومی محسوب می شود . در فصل های گرم سال بهتر است گیاهتان را هفته ای 2 الی 3 مرتبه آبیاری نمیید اما در فصل های سرد که رطوبت خاک دیر تر از بین می رود آبیاری به اندازه ی یک مرتبه در هفته نیز کافی می باشد . بهتر است برای جلوگیری از ایجاد بیماری برای گیاه شفلرای خود نگذارید که خاک آن خشک شود و به محض اینکه خاک رطوبت خود را از دست داد اقدام به آبیاری آن بنمایید.

کوددهی به گیاه شفلرا

کود های کامل و البته محلول در آب بهترین نوع کود برای شفلرا می باشد . بلافاصله بعد از خرید شفلرا آن را کوددهی نکنید . برای اقدام به کوددهی بهتر است تا عادت کردن شفلرا به محیط به از یک یا دو ماه صبر کنید .در فصول سرد به دلیل ضعیف بودن نور خورشید و سردی هوا رشد گیاه تقریبا متوقف می شود بنابراین در این زمان کوددهی موثر نمی باشد .

خاک مناسب گل شفلرا

گیاه شفلرا در خاک نیمه سبک و با ترکیب با پیت ماس و خاک برگ می تواند بهترین رشد خود را داشته باشد. برای تقویت گیاه شفلرا در فصول رشد هر دو هفته یکبار و در فصل زمستان ماهیی یکبار از کودهای مخصوص برای رشد بهتر آن استفاده نمود .

برای رشد مناسب گل شفلرا (Schefflera) انتخاب خاک مناسب بسیار اهمیت دارد. این گیاه به خاکی نیاز دارد که بتواند رطوبت را حفظ کند و در عین حال، از ته‌نشینی آب جلوگیری کند. در ادامه به ویژگی‌های خاک مناسب برای Schefflera flower  اشاره می‌شود:

خاک مناسب گل شفلرا

ویژگی‌های خاک مناسب برای گل شفلرا

  • خاک سبک و قابل نفوذ: خاک باید به گونه‌ای باشد که آب به راحتی از آن عبور کند و ته‌نشین نشود. استفاده از خاک‌های سبک مانند مخلوط خاک گلدان با پرلیت یا vermiculite می‌تواند مؤثر باشد.
  • pH مناسب: بهترین pH برای شفلرا بین 6 تا 7 است. این میزان pH به گیاه کمک می‌کند تا مواد مغذی را به خوبی جذب کند.
  • مخلوطی از مواد آلی: اضافه کردن مواد آلی مانند کمپوست یا پیت ماس به خاک، به بهبود ساختار و تغذیه گیاه کمک می‌کند.
  • عناصر مغذی: خاک باید حاوی عناصر مغذی لازم برای رشد گیاه باشد. مواد مغذی مانند نیتروژن، فسفر و پتاسیم برای شفلرا حیاتی هستند.

توصیه‌های نگهداری

  • آب‌دهی منظم: اطمینان حاصل کنید که خاک همیشه کمی مرطوب است، اما از آب‌گرفتگی جلوگیری کنید.
  • تغذیه منظم: در فصل رشد، هر ماه می‌توانید از کودهای مایع رقیق شده استفاده کنید تا به تأمین نیازهای غذایی گیاه کمک کنید.
  • نور مناسب: شفلرا به نور غیرمستقیم و روشن نیاز دارد، بنابراین خاک باید به گونه‌ای باشد که رطوبت را حفظ کند و از خشکی زودرس جلوگیری کند.

با رعایت این نکات و انتخاب خاک مناسب، می‌توانید به رشد سالم و شاداب Schefflera flower کمک کنید.

انواع گل شفلرا

شفلرا از جمله گیاهانی می باشد که انواع بسیار گوناگونی دارد که برای طراحی روف گاردن مناسب است . در بسیاری از منابع تعداد گونه های آن 500 عدد نیز اعلام شده است . در ادامه ی این مقاله به معرفی تعدادی از مهم ترین گونه های شفلرا و ویژگی های آن اشاره خواهیم کرد :

انواع شفلرا

گل شفلرا ابلق

به گونه ای از شفلرا گفته می شود که برگ های آن بطور یکدست سبز نمی باشد و به حالت دو رنگ می باشد . برگ های شفلرای ابلق برای اینکه بتوانند دو رنگ بمانند نیاز به نور بیشتر و البته غیر مستقیم دارند .

گل شفلرا آمیت

یکی از زیباترین شفلراهایی که برگ های براقی دارد و زیبایی آن بسیار زیاد است شفلرای آمیت نام دارد .این شفلرا برگ های پهنی دارد و این قابلیت را دارد که به درختی جذاب تبدیل شود . شفلرا آمیت باید در نقطه ای قرار بگیرد که نور متوسط و غیر مستقیم بر آن بتابد . آبیاری نیز باید در زمان هایی انجام شود که سطح خاک خشک شود . برای تکثیر کردنشفلرا آمیت بهترین گزینه  ریشه دار کردن قلمه در آب یا خاک است.

گل شفلرا

گل شفلرا استرالیایی

گیاه شفلرا گونه ی استرالیایی از محبوب ترین نوع شفلرا می باشد که در طبیعت مناطقی گرم مانند هاوایی وجود دارد . این گونه از شفلرا می تواند تا ارتفاع 12 متر نیز رشد کند .

گل شفلرا برگ پهن

گونه ای گیاه شفلرا می باشد که به نسبت سایر گونه های آن دارای برگ های پهن تری می باشد .

گل شفلرا کاپلای طلایی

این نوع از گیاه شفلرا یکی از محبوب ترین انواع شفلرا می باشد . این گونه دارای برگ های سبز تیره و طلایی می باشد . به علت این تنوع رنگ این گونه از زیباترین شفلراها محسوب می شود .

گل شفلرا تنه بافت

شفلرای تنه بافت محصولی هست که در آن هنر و طبیعت با یکدیگر آمیخته شده اند . لازم به ذکر است که این امر باعث تضعیف ساختار گیاه نمی شود و صرفا زیبایی آن چندین برابر می شود .

روش های تکثیر گل شفلرا

بطور کلی امکان تکثیر گیاه شفلرا از طریق سه روش وجود دارد . با توجه به گونه های متعدد گیاه شفلرا هر کدام از این روش های پیشنهادی که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد برای یک گونه مناسب ترین روش تکثیر است . در مرحله ی اول شناخت گونه ی گیاهی که اقدام به نگهداری و تکثیر آن کرده اید عامل مهمی در افزایش طول عمر گیاه می باشد .

روش های تکثیر شفلرا

بذر شفلرا برای تکثیر

برخی از گونه های شفلرا را نمی توان از طریق قلمه زدن تکثیر نمود .به همین علت تنها راه برای تکثیر آن ها بذر می باشد . این عمل تیمار گرمایی شروعمی شود . تیمار گرمایی بدین معناست که بذر گیاه را در مدت زمان معینی در دمایی بالاتر از دمای اتاق نگهداری کرد . دانه این گیاه باید در هفته اول در دمای 20 درجه ، در هفته دوم 23 درجه و در هفته سوم در دمای 30 درجه قرار بگیرد . این عمل باعث جوانه زدن دانه های گیاه می شود . در این نوع تکثیر بذرها باید در سینی بذر حاوی کمپوست به صورت پراکنده کاشته شوند .

قلمه زدن گل شفلرا

زمان ماسب برای انجام تکثیر به روش قلمه زدن اواسط بهار تا اوایل تابستان می باشد . در ابتدا باید بدانید که قلمه باید از قسمت بالایی برگ که جوانتر است گرفته شود . برای گرفتن قلمه باید بین دو جوانه را انتخاب کرد و سپس برشی به طول حداکثر 3 سانتی متر از پایین به بالا ایجاد کرد . این برش باید به گونه ای باشد که درون پوست ساقه شکافی را ایجاد نماید . نیاز هست که انتهای قلمه ها را به هورمون ریشه زایی آغشته کرده و سپس آن ها را در گلدانی با قطر 6 تا 9 سانت قرار دهیم . این گلدان باید حاوی کمپوست باشد.

جهت حفظ رطوبت و تشبیه شرایط گلخانه ای لازم است تا روی گلدان ها را با کیسه پلاستیکی شفافی بپوشانیم . این عمل تا زمانی که رویش جدیدی بر روی قلمه ایجاد شود ادامه می دهیم . پس از گذشت حدود یک ماه زمانی که ریشه دهی انجام شد می توانیم کیسه را از روی قلمه باز کنیم .بعد از آن باید گلدان را به دهانه 13 سانتی متر تغییر دهید . در انتها باید خاک را مرطوب کنیم اما به اندازه ای که  باعث فساد ریشه نشود.

مراحل قلمه زدن گل شفلرا:

  1. انتخاب قلمه:
    • از شاخه‌های چوبی و سالم قلمه‌هایی به طول ۱۵ تا ۲۰ سانتی‌متر انتخاب کنید.
    • بهتر است قلمه‌ها در فصل بهار یا تابستان گرفته شوند.
  2. برش قلمه:
    • با استفاده از قیچی باغبانی یا چاقوی تیز و تمیز، قلمه‌ها را به دقت ببرید.
  3. کاشت قلمه:
    • قلمه‌ها را می‌توانید در آب یا در خاک مخصوص گیاهان قرار دهید.
    • اگر از روش ریشه‌دار کردن در آب استفاده می‌کنید، قلمه‌ها را در ظرف آب قرار دهید تا ریشه‌دار شوند.
  4. مراقبت از قلمه‌ها:
    • قلمه‌ها را در محیطی با نور مناسب و دمای معتدل قرار دهید.
    • حفظ رطوبت خاک یا آب بسیار مهم است و باید از خشک شدن آن جلوگیری شود.
  5. انتقال به گلدان:
    • پس از ریشه‌دار شدن قلمه‌ها، می‌توانید آن‌ها را به گلدان‌های مناسب منتقل کنید.

نکات مهم:

  • آفات و بیماری‌ها:
    • شفلرا ممکن است به آفات مانند کنه‌های عنکبوتی و شته‌ها مبتلا شود. برای کنترل این آفات، شستن برگ‌ها با آب و صابون یا استفاده از حشره‌کش‌ها موثر است.
  • توجه به نور:
    • شفلرا به نور غیرمستقیم زیاد نیاز دارد، بنابراین آن را در مکانی با نور مناسب قرار دهید.

این روش‌ها به شما کمک خواهد کرد تا گل شفلرا را به راحتی در خانه تکثیر کنید و از زیبایی آن بهره‌مند شوید.

تکثیر شفلرا از طریق برگ

برای تکثیر شفلرا از طریق برگ لازم است تعدادی برگ سالم را انتخاب کرده و از تنه جدا کنیم . برگ ها را در آب قرار می دهیم و هفته ای یکبار اقدام به شستن ظرف نموده تا از بروز مشکلات قارچی نیز جلوگیری کرده باشیم . سعی کنید تعداد قلمه ها زیاد باشد تا احتمال ریشه دار شدن برگ ها نیز بالا برود . پس از گذشت حدود یک ماه ریشه ها ایجاد می شوند و می توان آن ها را به خاکی که حاوی 40% کوکومیت+30% شن و ماسه +30%کمپوست است انتقال دهیم .سعی کنید آبیاری اول را با مواد قارچ کش انجام دهید .

بیماری ها و علت ریزش برگ های شفلرا

گیاهان در طول عمر خود ممکن است دچار بیماری های زیادی شوند . این بیماری ها ممکن است دلایل ساده و یا دلایل متعددی داشته باشند . هر کدام از عواملی که برای رشد گیاهان تاثیر دارد در صورت کمبود و یا زیاد بودن ممکن است خود عاملی برای از بین رفتن و بیماری گیاه بشوند . در ادامه به بررسی برخی از بیماری ها و علل بروز آن ها اشاره خواهیم کرد .

علت ریزش برگ های شفلرا

علت ریزش برگ شفلرا

بطور معمول برای تحریک رشد جدید برگ های پایینی شروع به ریزش می کنند . اما اگر برگ هایی بالایی و جوان شروع به ریزش کردند می تواند به علت آبیاری بیش از حد باشد و یا اینکه زهکشی خاک را بررسی کنید تا منافذ آن گرفته نباشد .

علت زرد و خشک شدن شفلرا

یکی از عوامل مهم زرد شدن گیاه شفلرا آبیاری زیاد آن می باشد . البته زرد شدن برگ و ایجاد تار عنکبوت در قسممت های زیرین برگ ها نشان از آلوده شدن گیاه به کنه دارد . برای درمان این علت باید گیاه  را با سم کنه سمپاشی کنید . البته در این مورد غبارپاشی نیز می تواند بسیار موثر باشد .

علت پژمرده شدن شفلرا

پژمرده شدن گیاه شفلرا به علت کمبود آب و تشنه بودن گیاه میباشد . برای درمان پژمردگی شفلرا باید گلدان آن را درون یک تشت پر از آب قرار داده و بعد از آن آبیاری آن را تنظیم نمود .

علت جمع شدن برگ های شفلرا

جمع شدن برگ های شفلرا هم میتواند بر اثر سرمای شدید باشد وهمچنین می تواند بر اثر گرمای بیش از حد نیز این اتفاق بیفتد .

دلیل سیاه شدن شفلرا

گاهی بر روی برگ ها لکه هایی خاکستری مایل به قهوه ای تا سیاه ایجاد می شود . یکی از علل ایجاد این عارضه حمله قارچ ها می باشد که برای درمان آن باید از قارچ کش ها استفاده کرد . همچنین یکی از عوامل ایجاد این لکه ها خیس بودن برگ ها می باشد . زیرا قطرات آب بر روی برگ ها مانند عدسی عمل می کند .

خواص گل شفلرا

همانطور که می دانیم هر گیاه خواص و ویژگی های مختص به خود را دارد . شناخت این خواص برای نگهداری بهتر گیاه و افزایش طول عمر مفید گیاه کمک شایانی می کند . در ادامه شما را با برخی از مهم ترین خواص گیاه شفلرا آشنا خواهیم کرد :

خواص گل شفلرا

شفلرا و تصفیه ی هوای منزل

این گیاه آلاینده هایی مانند بنزن ، تولوئن و فرمالدهید را از هوای خانه می گیرد . همچنین این گیاه در از بین بردن سموم ناشی از دود سیگار بسیار کار آمد می باشد . همانطور که می دانید وجود اکسیژن در بهبود کیفیت خواب و تقویت حافظه تاثیر زیادی دارد . گیاه شفلرا با جذب آلودگی ها از طریق برگ و ریشه ی خود اکسیژن را به هوا باز می گرداند .

  شفلرا و خواص درمانی

گیاه شفلرا در طب سنتی چین جایگاه ویژه ای دارد . آن ها اعتقاد بر این دارند که ریشه ، ساقه ها و برگ های شفلرا می تواندد دارای خواص درمانی از جمله تقویت قلب ، تسکین درد . همچنین گردش خون بهتر در بدن شوند . وجود این گیاه در خانه با توجه به زیبایی شاخ و برگ آن موجب بهبود خلق و خو و افزایش آرامش و ایجاد انرژی مثبت می شود .

کود مناسب گل شفلرا

گل شفلرا (Schefflera) گیاهی زینتی و محبوب است که نیاز به مراقبت ویژه‌ای دارد، به ویژه در زمینه تغذیه. برای رشد سالم و شاداب این گیاه، انتخاب کود مناسب بسیار اهمیت دارد. در زیر به نکات کلیدی درباره کود مناسب برای Schefflera flower اشاره می‌شود:

کود مناسب گل شفلرا
کود مناسب Schefflera flower

نوع کود

  • کود مایع متعادل: استفاده از کود مایع با نسبت نیتروژن، فسفر و پتاسیم متعادل (مانند 20-20-20) برای گل شفلرا مناسب است. این نوع کود به رشد کلی گیاه کمک می‌کند.
  • کود مخصوص گیاهان زینتی: می‌توانید از کودهای مخصوص گیاهان زینتی و داخلی نیز استفاده کنید که معمولاً شامل عناصر ریزمغذی مهمی هستند.

زمان کوددهی

  • فصل رشد: بهترین زمان برای کوددهی Schefflera flower در فصل بهار و تابستان است، زمانی که گیاه در حال رشد فعال است. در این مدت می‌توانید هر دو تا چهار هفته یکبار کوددهی کنید.
  • کاهش در زمستان: در فصل زمستان، به دلیل کاهش فعالیت گیاه، می‌توانید کوددهی را متوقف کنید یا به حداقل برسانید.

میزان کود برای گل شفلرا

  • اطلاعات روی بسته: همیشه طبق دستورالعمل روی بسته‌بندی کود عمل کنید. استفاده بیش از حد از کود می‌تواند به گیاه آسیب برساند.
  • آبیاری بعد از کوددهی: پس از استفاده از کود، گیاه را به خوبی آبیاری کنید تا مواد مغذی به ریشه‌ها برسند و از سوختگی ریشه جلوگیری شود.
میزان کود برای گل شفلرا
میزان کود برای گل شفلرا

نکات اضافی

  • کودهای ارگانیک: در صورت تمایل، می‌توانید از کودهای ارگانیک مانند کمپوست یا ورمی‌کمپوست نیز استفاده کنید که به بهبود خاک و تأمین مواد مغذی کمک می‌کنند.
  • مراقبت از pH خاک: اطمینان حاصل کنید که pH خاک بین 6 تا 7 باشد، زیرا این محدوده برای جذب مواد مغذی توسط گیاه مناسب است.

با رعایت این نکات، می‌توانید به شفلرای خود کمک کنید تا رشد بهتری داشته باشد و همیشه شاداب و سرزنده باقی بماند.

سوالات متداول در مورد گل شفلرا

1) آیا شفلرا در آب ریشه میدهد؟

پاسخ این سوال بله است . در مرحله اول باید قسمت سالمی از گیاهتان را برای قلمه جدا کنید . قسمت جدا شده از گیاه را داخل یک ظرف پر از آب بگذارید و هر چند روز یکبار اقدام به تعویض آب کنید . شرایط نور مناسب و دما برای این روش نیز باید رعایت شود . پس از ریشه دار شدن گیاه در آب می توانیم آن را به یک گلدان مناسب انتقال دهیم . برای قرار دادن قلمه در آب بهتر است از آب جوشیده ای که سرد شده است استفاده کنید .

2) آیا شفلرا سمی است؟

این گیاه آپارتمانی حاوی ترکیب کلسیم اگزالات می باشد که در لیست گیاهان سمی قرار می گیرد . لمس این گیاه و بلعیدن آن سبب مسمومیت در انسان و علائمی مانند سوزش و التهاب لب ها ، دهان ، زبان ، استفراغ و اسهال می شود . همچنین این گیاه برای گربه و سایر حیوانات خانگی خطرناک می باشد بنابراین برای احتیاط باید دور از دسترس کودکان و حیوانات نگهداری شود .

3) آیا شفلرا نیاز به غبارپاشی دارد؟

در فصول گرم سال برای تنفس بهتر برگ های گیاه بهتر است که هفته ای یکبار آن را غبارپاشی کنید . برای این کار می توانیم برگ را با دست چپ نگه داشته و با دست راست با یک پارچه مرطوب آن را تمیز کنید . می توانید برای زیباتر شدن یرگ ها ماهی یک مرتبه از براق کننده ها نیز استفاده کنید .

4) برای رشد سریع گل شفلرا چه باید کرد؟

رعایت تمامی موارد در قلمه زدن گیاه  و در مرحله ی بعد رعایت نکات گفته شده از قبیل نور مناسب برای گیاه شفلرا ،  دمای مناسب محیط برای رشد و آبیاری به موقع و منظم همگی مواردی هستند که به رشد سریع گیاه شفلرا کمک می کند و همچنین می تواند سبب افزایش طول عمر مفید گیاه گردد .

10 نظر در “انواع گل شفلرا و نحوه نگهداری شفلرا در منزل

  1. لیلا گفت:

    سلام. شرایط نگهداری گل شفلرا به چه صورت؟

    1. babak گفت:

      سلام وقت بخیر
      برای نگهداری از گل شفلرا، به نکات زیر توجه کنید:

      آبیاری: آبیاری نه زیاد و نه کم. خاک باید بین دو آبیاری تا عمق ۳ الی ۴ سانتی‌متر خشک شود.

      نور: نور فیلتر شده و نسبتا زیاد، اما از نور مستقیم خورشید دور نگه داشته شود.

      دما: دمای بین ۱۸ تا ۲۴ درجه سانتی‌گراد مناسب است.

      خاک: خاک غنی و کمی اسیدی برای رشد بهتر گیاه مناسب است.

      رطوبت: رطوبت نسبی محیط را حفظ کنید، اما شفلرا به هوای خشک هم مقاوم است.

      با رعایت این موارد، می‌توانید شفلرا را سالم و شاداب نگه دارید.

  2. حسین گفت:

    گل شفلرا ایا به اب و تغذیه خاصی نیاز داره؟

    1. babak گفت:

      گل شفلرا نسبت به آب و تغذیه خیلی حساس نیست. یه بار در هفته بهش آب میدی برای تغذیه هم می‌تونی از کود مایع هر دو ماه یک بار استفاده کنی. خلاصه، فقط ازش مراقبت کنی و بهش رسیدگی کنی، کافیه!

  3. حسین علی گفت:

    ایا گل شفلرا مقاومه در برابر افات؟؟

    1. babak گفت:

      گل شفلرا به طور کلی از نظر مقاومت در برابر آفات نسبتاً مقاوم است، اما مانند هر گیاه دیگری ممکن است تحت تأثیر برخی آفات قرار گیرد

  4. ابوالفضل گفت:

    با سلام. به چه دلیل گیاه شفلر زود برگهاش زرد میشه؟؟

    1. babak گفت:

      سلام بر شما . چندین دلیل میتواند تاثیرگذار باشد مانند

      • نور ناکافی
      • کمبود مواد مغذی(عدم وجود Nutrients کافی در خاک)
      • آسیب های محیطی(تغییرات ناگهانی در دما یا رطوبت)
      • مهمترین آن آبیاری نامناسب است
  5. قبادی گفت:

    سلام. طریقه تکثیر گل شفلرا به چه صورته؟

    1. babak گفت:

      تکثیر گل شفلرا (Schefflera) به چندین روش انجام می‌گیرد که در زیر به آن‌ها اشاره می‌شود:

      قلمه‌زدن:

      از شاخه‌های سالم و جوان قلمه‌هایی به طول ۱۰-۱۵ سانتیمتر تهیه کنید.
      قلمه‌ها را در خاک گلدان مناسب یا آب قرار دهید.
      محیط را مرطوب نگه‌دارید تا ریشه‌زایی سریع‌تر انجام شود.
      تقسیم ریشه:

      در بهار، گیاه را از گلدان خارج کرده و ریشه‌ها را به دقت تقسیم کنید.
      هر قسمت باید شامل ریشه و بخشی از ساقه باشد.
      قسمت‌های جداشده را در گلدان‌های جداگانه بکارید.
      کشت بذر:

      بذرهای شفلرا را در خاک سبک و مرطوب بکارید.
      برای جوانه‌زنی نیاز به نور غیرمستقیم و دماهای معتدل دارند.
      با رعایت شرایط مناسب، می‌توانید به راحتی گل شفلرا را تکثیر کنید و از زیبایی آن در خانه بهره‌مند شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *