دیوار سبز ؛ صفر تا صد طراحی و ساخت

هزینه و قیمت دیوار سبز طبیعی در تهران

دیوار سبز: صفر تا صد طراحی و ساخت

صحبت‌های زیادی درباره دیوار سبز و اجرای آن وجود دارد، اما این دیوار سبز چیست و به چه کاری می‌آید؟ دیوار سبز یا گرین وال، که از دو نوع دیوار سبز طبیعی و دیوار سبز مصنوعی تشکیل می‌شود، به دیوارهایی اطلاق می‌شود که فضای مناسبی را برای رشد گیاهان فراهم کرده و یک دیوار کاملاً پوشیده شده از پوشش گل و گیاهی هستند. در اصطلاح به دیوارهای سبز، دیوار زنده یا باغ عمودی نیز گفته می‌شود. شیوه آبیاری دیوارهای سبز توسط سیستم‌های آبیاری هوشمند است. دیوارهای سبز قابلیت اجرایی در فضای داخلی و بیرونی را دارند و به صورت گرین وال طبیعی و گرین وال مصنوعی ساخته می‌شوند که در ادامه بیشتر درباره آن‌ها صحبت می‌کنیم.


دیوار سبز یا گرین وال چیست؟

دیوار سبز شامل گیاهانی است که به صورت عمودی یا افقی و به دیوار داخلی یا خارجی ساختمان متصل می‌شوند که نحوه اتصال دیوار سبز مصنوعی و طبیعی به طراحی دیوار سبز مرتبط می‌شود. دیوارهای سبز نه تنها دارای طراحی جذاب هستند و حس خوبی را به افراد منتقل می‌کنند، بلکه به عنوان عایق ساختمان با سایه مستقیم در سطح دیوار استفاده می‌شوند و باعث کاهش دمای محیط اطراف و بهبود تهویه هوای خانه می‌شوند.

تراس سبز فضایی نیمه‌باز در آپارتمان است که با استفاده از گیاهان و عناصر طبیعی طراحی می‌شود. این فضا علاوه بر زیباسازی محیط، نقش مهمی در بهبود کیفیت هوا و کاهش آلودگی دارد. تراس سبز می‌تواند به عنوان مکانی برای استراحت، مطالعه یا حتی کشت گیاهان دارویی و خوراکی استفاده شود. طراحی اصولی تراس سبز، محیطی دل‌پذیر و آرامش‌بخش در دل زندگی شهری فراهم می‌کند.


 

دیوار سبز مصنوعی

دیوار سبز مصنوعی

چرا دیوار سبز؟

اکثر مردم این سؤال در ذهنشان پیش می‌آید که چرا باید از گرین وال  طبیعی و یا مصنوعی استفاده کنند. در این جدول متوجه می‌شوید که ساخت گرین وال چه نکات مثبتی را دارا می‌باشد:

شمارهمزیتتوضیحات
1افزایش کیفیت هوادیوارهای سبز کربن دی‌اکسید را جذب و اکسیژن تولید می‌کنند؛ همچنین آلودگی‌ها و ذرات معلق را فیلتر می‌کنند.
2افزایش زیبایی محلدیوار سبز ظاهری جذاب و دلپذیر به فضا می‌دهد و می‌تواند دکوراسیون محیط را تغییر دهد.
3عایق صوتیگیاهان صدا را جذب کرده و به کاهش آلودگی صوتی و افزایش آرامش محیط کمک می‌کنند.
4کاهش دمابا آبیاری مداوم و افزایش رطوبت، گیاهان موجب کاهش دمای محیط شده و نیاز به تجهیزات سرمایشی را کاهش می‌دهند.
5ایجاد حس آرامشگیاهان طبیعی باعث کاهش استرس، افزایش آرامش و بهبود روحیه افراد می‌شوند.

 

نحوه طراحی و ساخت دیوار سبز

  • بررسی ابعاد و اندازه دیوار با توجه به شرایط محیط توسط کارشناسان.

  • عایق‌بندی دیوار.

  • اجرای زیرسازی دیوار.

  • کاشت گیاهان داخل فلاور باکس و نصب بر روی استراکچر و جانمایی.

  • اجرای سیستم آبیاری قطره‌ای.

مرحلهعنوان مرحلهتوضیح کوتاه
1عایق‌بندی دیوارجلوگیری از نفوذ رطوبت به سازه و محافظت از دیوار اصلی.
2اجرای زیرسازی دیوارساخت پایه یا استراکچر برای نگهداری فلاور باکس‌ها و پشتیبانی از وزن گیاهان.
3کاشت گیاهان و نصب فلاور باکس‌هاکاشت گیاه در گلدان‌ها و نصب آن‌ها روی سازه طبق طراحی.
4اجرای سیستم آبیاری قطره‌اینصب سیستم آبیاری خودکار برای تأمین آب منظم و بهینه به گیاهان.

دیوار سبز

مدل‌های دیوار سبز

  • دیوار سبز طبیعی: این دیوارها هم در فضاهای داخلی و هم خارجی قابل استفاده‌اند و معمولاً از ساختارهایی مانند قاب فلزی، بستر کاشت، سیستم آبیاری و پوشش گیاهی تشکیل شده‌اند.

  • دیوار سبز مصنوعی: دیوار سبز مصنوعی نوعی طراحی دکوراتیو است که با استفاده از گیاهان مصنوعی (پلاستیکی یا پارچه‌ای با ظاهر طبیعی) بر روی ساختاری عمودی اجرا می‌شود.


 

درباره دیوار سبز طبیعی

دیوار سبز طبیعی دیواری است که از گیاهان زنده ساخته شده است. دیوار سبز دارای گونه‌های گیاهی مختلف است که شخصیتی طبیعی و سرسبز به آن می‌بخشد.

انواع گرین وال طبیعی:

  • دیوار سبز طبیعی مدولار: متشکل از پنل‌های پیش‌ساخته شده به صورت مدولار می‌باشند. دیوار را در مرحله اول عایق‌بندی، سپس سطح دیوار را عایق‌بندی می‌کنیم و پس از آن دیوار را شاسی‌کشی می‌کنیم و بعد از مرحله شاسی‌کشی داخل پنل‌ها را عایق‌بندی کرده و آماده کاشت می‌شوند.

  • دیوار سبز طبیعی کابلی: این گرین وال به صورت کابل‌هایی است که از پایین به بالا متصل می‌کنیم و گیاه از این کابل‌ها به سمت بالا حرکت کرده و به مرور زمان دیوار سبز می‌شود.

  • دیوار سبز طبیعی نمدی: دیوار سبز نمدی از کیسه‌هایی که از جنس نمد یا ژئوتکستایل تشکیل شده و گیاه در داخل آن کاشته می‌شود.

  • دیوار سبز طبیعی هیدروپونیک: دیوار سبز هیدروپونیک از نمدهایی تشکیل شده که گیاه بدون استفاده از خاک در داخل این نمدها کاشته شده و دیوار سبز را تشکیل می‌دهد.

  • دیوار سبز نیمه هیدروپونیک: این دیوار سبز از ترکیب خاک و نمد اجرا می‌شود و کاشت انجام می‌شود.


پروژه دیوار سبز خزه ای نیاوران

دیوار سبز مصنوعی

دیوار سبز مصنوعی پوشیده از گیاهان مصنوعی می‌باشد و هم به صورت پنلی و هم شاخه‌ای قابل اجرا است.

  • پنل گرین وال مصنوعی: این پنل‌ها از مش (توری) پلاستیکی تشکیل شده که گیاه بر روی آن نصب می‌شود. این پنل‌ها دارای ابعادی استاندارد هستند.

  • دیوار سبز زنده: به دیوار سبزی گفته می‌شود که از طریق آب تغذیه می‌شود.


 

درباره دیوار سبز و اجرای گرین وال

تمام این انواع گرین وال یا وال گاردن باید روی دیوار نصب شوند. وقتی درباره دیوار سبز صحبت می‌کنیم، به گیاهانی اشاره می‌کنیم که روی دیوار کاشته شده‌اند.

کاربرد دیوارهای سبز:

  • فضای داخلی: فضای نشیمن، اتاق خواب، سرویس بهداشتی و لابی، رستوران‌ها، کافی‌شاپ و اماکن تجاری، اداری، تفریحی، ورزشی و ... .

  • فضای بیرونی: روف گاردن، محوطه‌سازی باغ، ویلا، باغچه، حیاط، تراس و... .


نمونه دیوار سبز سورن بام 4

قیمت دیوار سبز متری چند است؟

قیمت دیوار سبز به عوامل متعددی بستگی دارد. عواملی مانند: گیاهان، سایز پنل، نوع خاک و ابعاد دیوار بر روی قیمت‌دهی دیوار سبز تأثیر می‌گذارد. هزینه اجرای دیوار سبز گاهی همراه با خود دیوار سبز و گاهی به صورت جداگانه محاسبه می‌شود. در ابتدا کارشناسان مجموعه سورن بام از فضای اجرایی پروژه شما بازدید می‌کنند و با بررسی‌های انجام شده، قیمت را خدمت شما عزیزان اعلام می‌نمایند. البته هزینه دیوار سبز طبیعی از متری ۳,۵۰۰,۰۰۰ تا ۱۲,۵۰۰,۰۰۰ تومان با توجه به متراژ و عوامل دیگر نصب و راه‌اندازی می‌شود و در دیوار سبز مصنوعی که قیمت متفاوتی دارد، آن هم از متری ۲,۰۰۰,۰۰۰ تومان تا ۱۸,۰۰۰,۰۰۰ تومان قابل اجرا می‌باشد.


دیوار سبز ارزان

دیوار سبز ارزان

امروزه تعداد شرکت‌های ارائه‌دهنده دیوار سبز ارزان رو به گسترش است. بهترین و حرفه‌ای‌ترین ارائه‌دهنده این کالا در سایت شرکت سورن بام آورده شده و خرید را برای شما عزیزان راحت نموده است که البته با توجه به تورم در کشور، قیمت طراحی دیوار سبز و هزینه دیوار سبز اندکی دچار تغییر می‌شوند.


 

خرید دیوار سبز

شما می‌توانید از طریق ارتباط با کارشناسان شرکت سورن بام نسبت به خرید و راهنمایی اطلاعات راجع به دیوار سبز اقدام بفرمایید.


نمونه دیوار سبز سورن بام 4

سؤالات متداول درباره دیوار سبز

۱. مزایای دیوار سبز چیست؟

  • صدای اطراف را کاهش می‌دهد.

  • مانند فیلتر هوا عمل می‌کند.

  • عایق صدا و رطوبت می‌باشد.

  • از نوسانات و اشعه ماوراء بنفش جلوگیری می‌کند.

  • زیبایی فضا را چندین برابر می‌کند.

۲. برای داشتن دیوار سبز ایده‌آل‌تر چه پارامترهایی الزامی است؟

  • شرایط آب و هوایی.

  • نور مناسب برای دیوار سبز.

  • خاک مناسب داخل فلاور باکس‌های دیوار سبز.

  • نصب سیستم آبیاری مناسب.

  • نگهداری و هرس کردن.

۳. در دیوار سبز چه نوع گیاهانی به کار می‌رود؟

انتخاب گونه گیاهی داخل دیوار سبز از اهمیت زیادی برخوردار است و گیاهان گرین وال بسته به نوع گیاه و شرایط آب و هوایی انتخاب می‌شوند. داخل منازل از گیاهان آپارتمانی و مخصوص فضای خانه انتخاب می‌شوند و اکثراً از گونه گیاهان استوایی استفاده می‌شود.

پوشش گیاهی برای دیوار سبز بسیار متنوع است، اما بسته به کاربرد، تعداد آن محدود می‌شود. گیاهان معمولی و با مقاومت پایین برای گرین وال قابل استفاده نیستند، زیرا تغییرات دما و آب و هوا به شدت روی آن اثر می‌گذارد. همچنین گیاهان مقاومی مثل شمشاد، رز، یاس، اسطوخودوس و نعناع انتخاب‌های مناسبی هستند. اگر نور زیادی دارید، از گیاهانی که به آفتاب نیاز دارند استفاده کنید. در مناطق کم‌نور نیز گیاهانی مثل پتوس یا فیتونیا عملکرد خوبی دارند. انتخاب درست گیاه، تضمین سلامت و طراوت فضای سبز است که این گیاهان هم می‌توانند ارزان‌قیمت و ماندگار باشند.

امتیاز

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد امتیاز ها 1