طراحی و کاشت چمن ، برای داشتن یک چمن مقاوم در فضای حیاط ، باغ ، باغچه ، ویلا و… در ابتدا باید به زیر سازی کف بپردازیم تا در زمان بارندگی و هرگونه عملیاتی که بر روی چمن انجام می شود چمن آسیب نبیند . نکته حائز اهمیت در کاشت چمن متراژ محوطه می باشد ، زیرا بر حسب متراژ فضا از ابزارهای مختلف جهت بستر سازی چمن مورد استفاده قرار می گیرد ،به طور مثال در متراژ های بزرگ از غلطک استفاده می شود و در متراژ های کوچک از بیل استفاده می شود . چمن اغلب جزء اصلی و لازم در پارک ها و باغ ها است و به عنوان زمینه ی طراحی فضای سبز و محوطه سازی در نظر گرفته می شود.
- نگهداری فضای سبز و گلهای آپارتمانی
- آبیاری بارانی
- طریقه کاشت چمن طبیعی
- چمن کاری ویلا
- طراحی منظر
- چمن کاری ویلا
- سیستم آبیاری قطره ای
- تراس سبز اقدسیه
- اجرای فلاور باکس در تراس
- چمن طبیعی
- اجرای چمن طبیعی و مصنوعی
- طراحی و کاشت چمن
کاربرد های چمن:
چمن در محوطه سازی فضای سبز کاربرد دارند مانند :
کف سازی محوطه باغ ، باغچه ، ویلا ، پارک ، اماکن ورزشی ، اماکن تفریحی ، بام سبز و….
استفاده از چمن برای جلوگیری از فرسایش خاک و یا جلوگیری از تبخیر زیاد آب سطح زمین و برای تولید بیشتر اکسیژن و تهویه ی هوا کاربرد دارند .
مراحل کاشت صحیح چمن :
- هرس و از بین بردن علف های هرز .
- نرم کردن خاک و هوادهی .
- مسطح کردن خاک .
- کود دهی و آزمایش خاک .
- غلطک زدن خاک جهت سفت کردن خاک .
- کاشت بذر چمن .
- آبیاری چمن .
- کوتاه کردن چمن .
چمن کاری :
برای چمن کاری فضای سبز در ابتدای ساکن زهکشی صورت می گیرد که مهمترین قسمت زیر سازی چمن می باشد . برای کاشت چمن بستر خاک بسیار حائز اهمیت می باشد و انتخاب بذر در زمین نیز دارای اهمیت است خاک مورد استفاده خاک رسی که قطر آن کمتر از 2 میلی متر است که با ماسه ای که قطر آن 0/02 تا 0/002 میلیمتر می باشد ترکیب می شود استفاده می شود . لازم به ذکر است خاک مورد نظر باید عاری از هرگونه آلودگی و مواد آهکی و مواد نمکی باشد . خاک مناسب برای چمن کاری خاکی است که از نظر مواد آلی و معدنی غنی باشد .