دیوار سبز هیدروپونیک

آنچه در این مقاله میخوانیم

دیوار سبز هیدروپونیک

دیوار سبز هیدروپونیک به دیواری اتلاق می شود که شبیه به لوله کشی است و هدف از ایجاد آن ساخت بستری برای نگهداری گیاه و تامین غذای آن است.در ساخت دیوار سبز طبیعی سیستم آبیاری بسیار حائز اهمیت می باشدو باافزایش تقاضا برای دکوردیوار سبز و روش های جدید آبیاری دیوار سبز ،به کمک طراحان فضای سبز آمده است.آبیاری هیدروپونیک که قبلا در صنعت کشاورزی استفاده می شده اکنون در اجرای پروژه های ساخت دیوار سبز و محوطه سازی کاربرد دارد.ما در ادامه به توضیح بیشتر درباره این ایده زیبا در دیوار سبز می پردازیم.

دیوار سبز هیدروپونیک

دیوار سبز هیدروپونیک روشی برای رشد گیاهان در داخل خانه ، بدون استفاده از خاک است. بجای اینکه گیاهان کاشته شده ، مواد مغذی مورد نیاز برای رشد را از خاک بیرون بکشند ، تمام مواد مغذی خود را از طریق محلولی که به ریشه آنها داده می شود ، دریافت می کنند.

نکته مهم در بیشتر روش های ساخت دیوار سبز استفاده از خاک می باشد که حمایت کننده گیاه می باشد و این همان جایی است که روش هیدروپونیک را از دیگر روش ها متمایز می کند.در روش هیدروپونیک آب جایگزین خاک قرار دارد و تمام نیازهای خاک را سنجیده و تامین می کند از طرفی به دلیل تناسب مواد معدنی محلول در آب با احتیاجات گیاه ،بافت گیاهی رشد یکسان و کافی خواهد داشت.

دیوار زنده سبز

دیوار زنده سبز

دیوار سبز هیدروپونیک چیست ؟

دیوار سبز هیدروپونیک مواد مغذی را از طریق آب به ریشه گیاه می رسانند. استفاده از سیستم های کوچک تر دیوار سبز هیدروپونیک ، برای خانه می تواند بسیار آسان باشد. با این حال ، سیستم های دیوار سبز هیدروپونیک می توانند بسیار پیچیده و همچنین گران تر باشند. دیوار سبز هیدروپونیک یکی از مدرن ترین روش های اجرای دیوار سبز در جهان امروز می باشدو مزایای زیادی نسبت به سایر سیستم ها دارد.در این سیستم بستر گیاه به جای خاک ،آب می باشد وبرای رشد و بقا نیازی به وجود خاک ندارد. از ویژگی های دیوار سبز هیدروپونیک می توان به تنوع بیشتر گیاهان، ضخامت کم و امکان نقش پذیری اشاره کرد.

چند عاملی که قبل از نصب دیوار سبز هیدروپونیک باید در نظر بگیرید:

تعمیر و نگهداری دیوار سبز 

تعمیر و نگهداری در دیوار سبز هیدروپونیک مبتنی بر خاک نسبت به آب آسان تر است. آبیاری بی رویه ،کوددهی دوبار در سال ، هرس کردن و غیره را باید انجام دهید و از آن مراقبت کنید. اگر تصمیم دارید برای خود دیوارسبز هیدروپونیک ایجاد کنید ، حتما باید مانند یک کودک نوپا از آن مراقبت کنید.

  • در پروژه های بزرگ دیوار سبز هیدروپونیک ، معمولاً یک تیم حرفه ای برای نگهداری آن استخدام می کنند که باید برای آن هزینه اضافی در نظر بگیرید. دیوارسبز هیدروپونیک مبتنی بر خاک به نگهداری بسیار کمتری نیاز دارد زیرا قادر است تبخیر آب و انتقال مواد مغذی را به تنهایی تنظیم کنند.

مصرف آب

در سیستم های دیوار سبز هیدروپونیک ، جریان مداوم آب تمیز ، هوا دهی شده و مواد مغذی مورد نیازاست تا همیشه گیاهان شما رشد کنند. روش های آبیاری در سیستم های دیوار سبز هیدروپونیک مقیاس بزرگ می تواند بسیار پیچیده باشد و نیاز به توجه مکرر متخصص دارد. خرابی پمپ بدون نیروی پشتیبان می تواند گیاهان را در عرض چند ساعت از بین ببرد ، در حالی که اگر آبیاری خاک متوقف شود تا چند روز مشکلی پیش نمی آید.

از چه گیاهانی می توانید در دیوار سبز هیدروپونیک استفاده کنید؟

بسته به سیستم شما ، این لیست می تواند شامل سبزیجات ، گیاهان ، گلها ، میوه ها و موارد دیگر باشد.در واقع ، تقریباً تنها گیاهانی که به خوبی با باغبانی هیدروپونیک سازگار نیستند ، گیاهانی هستند که ریشه آنها به فضای زیادی برای رشد نیاز دارند.

چه گیاهانی را می توانید در دیوار سبز هیدروپونیک استفاده کنید؟

دیوار سبز هیدروپونیک

کاهو

کاهو و سایر سبزیجات ، مانند اسفناج و کلم ، ممکن است رایج ترین سبزیجاتی باشند که در دیوار سبز هیدروپونیک رشد می کنند. آنها در یک سیستم دیوار سبز هیدروپونیک به سرعت رشد می کنند و مراقبت از آنها بسیار آسان است.

گوجه فرنگی ها

بسیاری از انواع گوجه فرنگی ها به طور گسترده در این سیستم دیوار سبز هیدروپونیک راه اندازی شده اند و برداشت می شوند. نکته ای که باید در نظر داشته باشید این است که گوجه فرنگی به نور کافی احتیاج دارد. بنابراین اگر می خواهید در داخل خانه دیوار سبز ایجاد کنید ، بهتر است نور کافی برای آنها تامین کنید.

فلفل

فلفل دلمه ای شرایط رشدی مشابه گوجه فرنگی را دوست دارد ( دمای گرم و نور زیاد ). دو مورد از محبوب ترین گونه های پرورش یافته هیدروپونیک ، فلفل هالاپینوس و هانانرو هستند.

خیارها

خیار یک گیاه معمولی است که در خانه و در گلخانه های تجاری رشد می کند. خیارها در انواع واندازه های مختلفی وجود دارند که می توانند در دیوار سبز هیدروپونیک خوب عمل کنند.

لوبیا سبز

لوبیا سبز یکی از پرکاربردترین و کم مصرف ترین سبزیجاتی است که می توان آن را به صورت هیدروپونیک کشت کرد. اولین برداشت می تواند تنها پس از شش هفته آغاز شود. پس از آن ، می توانید به مدت سه ماه (یا بیشتر!) به برداشت محصول ادامه دهید.

ریحان

ریحان به نور زیادی نیاز دارد (12 ساعت در روز) ، اما در نهایت می تواند در یک دیوار سبز هیدروپونیک رشد می کند. هنگامی که گیاهان شما رشد کردند ، می توانید در طول سال به صورت هفتگی ریحان تازه را برداشت کرده و کوتاه کنید.

توت فرنگی

توت فرنگی برای رشد در دیوار سبز هیدروپونیک مناسب است. در واقع ، این میوه ها یکی از محبوب ترین میوه هایی هستند که در تولید تجاری هیدروپونیک رشد می کنند و ده ها سال است که در مزارع تجاری هیدروپونیک در مقیاس بزرگ تولید می شوند.

نکاتی در مورد رشد گیاهان دیوار سبز هیدروپونیک

در انتخاب چند گیاه برای رشد دیوارسبز هیدروپونیک ، چند نکته دیگر را نیز باید در نظر بگیرید:

  •  اگر در حال پرورش گیاهانی برای استفاده در آشپزی خود هستید ، بدانید که سیستم های دیوار سبز هیدروپونیک می توانند عملکرد خیلی خوبی داشته باشند ، بنابراین ممکن است به اندازه معمولی به گیاهان احتیاج نداشته باشید.
  • اگر باغ گیاه هیدروپونیک خود را با گیاهان یا نهال های جوان شروع می کنید ، قبل از اینکه آنها را به سیستم دیوار سبز هیدروپونیک خود پیوند دهید ، خاک ریشه ها را با دقت بشویید.
  • گیاهانی را که نیازهای یکسانی دارند با هم گروه بندی کنید. به عنوان مثال ، سبزیجات مانند کاهو و اسفناج را با هم و گیاهانی مانند گوجه فرنگی و فلفل را در کنار هم قرار دهید.

 دیوار سبز هیدروپونیک

مزایای دیوار سبز هیدروپونیک

در سیستم آبیاری هیدروپونیک آب به صورت هدفمند در دسترس ریشه گیاه قرار می گیرد. به این ترتیب ریشه همواره به موادغذایی موردنیاز خود دسترسی داردو رطوبت ریشه نیز حفظ می شود.علاوه بر این با توجه به مصرف بالای آب در بستر خاکی، آبیاری هیدروپونیک بسیار کارآمدتر عمل می کند. باتوجه به آبی بودن دیوارسبز هیدروپونیک ،مصرف آب در آن بسیار پایین تر از روش خاکی می باشد.

بحث دیگر به بازدهی گیاه در سیستم آبیاری هیدروپونیک بازمی گردد که به دلیل کارامدی بالای این روش گیاهان در سیستم آبی هیدروپونیک به شدت شاداب و پربار هستند. مزیت دیگر اجرای این روش رشد همزمان تمام گیاهان باهمدیگر می باشدکه در روش خاکی به دلیل یکسان نبودن مواد مغذی  موجود در خاک در دسترس ریشه گیاهان نسبت به یکدیگر، رشد همسانی باهم ندارند.

مورد دیگر در مورد گیاهانی می باشد که بصورت کشت بدون خاک پرورش می یابندو گیاهانی سالم و شاداب هستند.پرورش گیاه با روش هیدروپونیک مزایای زیادی را برای محیط زیست دارد. مراقبت و نگهداری از گیاهان با روش هیدروپونیک بسیار بهتر و به صرفه تر از نگهداری گیاه داخل خاک است زیرا محلول های مغذی که داخل آب اضافه میشود نسبت به کشت گیاهان در خاک کمتر استفاده می شوند.

 

1. فصل رشد طولانی

آب و هوای سرد با دمای سرد زمستان و طول روزهای کوتاه تر ، از رشد گیاه جلوگیری می کند.اما با استفاده از دیوار سبز هیدروپونیک ، گیاهان را می توان در تمام طول سال به صورت هیدروپونیک پرورش داد زیرا تولید دما ، نور و تامین مواد مغذی را کنترل می کند.

2. بهبود رشد و عملکرد

سیستم های دیوار سبز هیدروپونیک معمولاً منجر به رشد سریع تر گیاهان با عملکرد بیشتر می شوند. این به احتمال زیاد به دلیل افزایش سطح اکسیژن موجود در محلول مغذی وعوامل محیطی با دقت کنترل شده است. با افزایش سطح اکسیژن گیاه ، رشد ریشه را
تحریک کرده و جذب مواد مغذی را افزایش می دهید. این شرایط مطلوب رشد موجب برداشت بیشتر از محصول می شود.

3. تراکم بیشتر گیاه

گیاهانی که در خاک رشد می کنند دارای دستورالعمل های فاصله گذاری سختی هستند که باید رعایت شود تا به هر گیاه اجازه دسترسی مساوی به آب و مواد مغذی خاک را بدهد. ازآنجا که دیوارسبز هیدروپونیک محلول بیشتری با مواد مغذی به ریشه می رسانند ، گیاهان
را می توان بدون رقابت برای فضای ریشه به یکدیگر نزدیک کرد.

4. گیاهان می توانند در هر مکانی رشد کنند

بر خلاف باغ های سنتی که برای گیاهان به فضای باز نیاز دارند ، سیستم های دیوار سبز هیدروپونیک بدون در نظر گرفتن اندازه یا موقعیت آنها به راحتی در بسیاری از خانه هاگنجانده می شود.

5. مصرف آب کمتر

اگرچه سیستم های هیدروپونیک در درجه اول به آب برای رشد گیاهان وابسته هستند ،اما بین 80 تا 90 درصد کمتر از گیاهانی که در زمین رشد می کنند ، از آب استفاده می کنند.در باغبانی سنتی ، مقدار زیادی آب به خاک اعمال می شود تا رطوبت کافی به منطقه ریشه
برسد. هنگام استفاده از خاک ، آب تبخیر می شود و تنها درصدی از آن به ریشه می رسد.

6. مشکلات آفت کمتر

از آنجا که سیستم های دیوار سبز هیدروپونیک در محیط داخلی هستند ، آفات آنقدرها رایج نیستند و ورودی های کنترل شده ای دارند. نفوذ به سیستم و حمله به گیاهان برای حشرات دشوارتر است. بعلاوه ، مشکلات کمتر آفات به معنی عدم نیاز به آفت کش ها نیست.

اجرای دیوار سبز یا گرین وال

اجرای دیوار سبز یا گرین وال

7. برداشت گیاهان بالغ راحت تر است

گیاهانی که در سیستم های دیوار سبز هیدروپونیک رشد می کنند ، معمولاً در نیمکت ، میز وغیره رشد می کنند ، که این امر باعث می شود که آنها را در ارتفاع کمتر بسازند. در این ارتفاع ،برداشت گیاهان بالغ راحت تر است زیرا نیازی به خم شدن یا زانو زدن برای رسیدن به گیاهان نیست. این مزیت مهمی برای پرورش دهندگان با تحرک محدود یا بیماری های جسمی است که آنها را از باغبانی در سطح زمین باز می دارد.

آیا باید دیوار سبز هیدروپونیک را در خانه امتحان کنید؟

البته صددرصد باید از دیوار سبز هیدروپونیک در خانه خود استفاده کنید. این ، یک روش عالی برای تولید و رشد گیاهان سالم در خانه بدون استفاده از خاک است. در حالی که ممکن است غیرعادی به نظر برسد ، اما گیاهانی که در دیوار سبز هیدروپونیک رشد می کنند ، عملکرد بالاتری دارند و دارای مزایای دیگری هستند. فقط به یاد داشته باشید که صبر پیشه کنید وبا مشکلاتی که روبرو می شوید با آرامش برخورد کنیدو از متخصصین این کار راهنمایی بخواهید.

مقالات مرتبط
پروژه‌های دیوار سبز سورن بام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button