ساخت دیوار سبز و پوشش گیاهی ،  یک دیوار کاملا پوشیده است که دارای خاک است دارای سیستم تحویل آب یک پارچه هستند. به دیوار های سبز دیوار عمودی یا دیوار زنده هم میگویند گونه های گیاهان دیوار سبز بسیار زیادند. بهتر است از گیاهان استوایی استفاده شود. گیاهان معمولی برای دیوار سبز قابل استفاده نیست زیرا تغییرات دما و آب و هوا به شدت روی آن اثر می گذارد. به 3 صورت کابلی، مدولار و هیدروپونیک اجرا می شوند.  یکی از زیباترین طراحی های فضای سبز ، در نماهای  بیرونی ساختمان ها می باشد درواقع این دیوار مجموعه ای از پوشش گیاهی است که به صورت عمودی نصب می شود. این حالت را بیشتر در استرالیا مشاهده می توان کرد. حتما در تصاویر، خانه هایی که با نمای سبز گیاهان  پوشیده شده اند را دیده اید، این خانه های طراحی شده به گونه ای  صورت می گیرندکه گیاهان طبیعی بسته به شرایط اقلیمی آن منطقه  در طول سال زنده مانده و منظره زیبایی ایجاد می نماید. ساخت دیوار سبز در شهرهای پرجمعیت  وجود دیوار سبز از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا نقش مهمی در پاکسازی هوای شهردارد . در سال های اخیر مطالعات زیادی صورت گرفته که تاثیرات گیاهان بر روی افراد و نتایج مربوط به اثربخشی آن بر روحیه افراد را بررسی کرده اند. این نتایج شامل بهبود در رویارویی با استرس ووضعیت احساسی وارزیابی محیط و… می باشد که باغ های عمودی با ایجاد شرایط بهتر زیست محیطی می توان گفت که در واقع تمرکز اصلی این سازه در حسن سادگی ،نوآورانه است و مزایای زیادی به همره دارد.

محل های مورد استفاده دیوار سبز :

روف گاردن ، محوطه سازی ، فضای سبز ، باغ ، ویلا ، حیاط ، تراس و فضای داخلی اماکن اداری ، تفریحی ، ورزشی ، لابی ساختمان ها و حتی در داخل منازل ، نشیمن ، سرویس بهداشتی ، حمام و …

نگهداری دیوار سبز:

نگهداری دیوار سبز از مراحل بسیار مهم پس از اجرا می باشد و مانند هر گیاه دیگری باید نگهداری شود. استفاده از سیستم آبرسانی کار را آسان می کند، زیرا آبرسانی به صورت منظم و اتوماتیک انجام می شود.

گیاهانی که در دیوار سبز کاربرد دارند شامل:

گیاهان سرخس، شمشاد، هاستا، پیتوس، گندمی، پیچک، بگونیا، هترا، پنجه کلاغ و گیاهان رونده بهترین گیاه هستند.

کاربرد دیوار در چه فضاهایی قابل اجراء می باشد:

دیوار سبز کاربردهای زیادی دارد در لابی ساختمان های اداری، مسکونی، تجاری، داخل رستوران ها و کافی شاپ ها و به عنوان یک دیوار پارتیشن دو فضا هم استفاده می شود.

مزایای دیوار سبز:

  • دیوار سبز طبیعی مانند فیلتر عمل می کند.
  • زیبایی فضا را چندین برابر می کند .
  • عایق صوتی می باشد.
  • دیوار های داخلی و خارجی را جدا می کند.
  • میزان نویز را کاهش می دهد.
  • دیوار سبز مانند فیلتر هوا عمل می کند و موجب کاهش استرس می شود.

طریق نصب و ساخت دیوار سبز و پوشش گیاهی:

ابتدا عایق کاری صورت می گیرد و سپس پنل های فلزی دیوار را بر  روی دیوار نصب می کنیم. پوشش گیاهی خاص را روی پنل ها نصب و در آخر سیستم آبیاری قطره ای هوشمند نصب می شود.

دیوار های سبز به دو صورت متصل و غیر متصل است بر دو نوع گیاهان طبیعی و گیاهان مصنوعی می باشند.

انواع دیوار سبز :

پوشش نرم

پوشش حصیری

پوشش ساختاری

پوشش نرم:

این نوع پوشش دارای دو سیستم خاک درون تاقچه ای، خاک درون کیف  می باشد و بسته های خاک این سیستم در درون کیف ویا تاقچه نگه داری می شوند، و سپس بر روی دیوار نصب می شوند به همین دلیل به آنها سیستم خاک درون تاقچه و درون کیف می گویند.

اگر این نوع پوشش در در محیط و فضا های داخلی نصب شود، سالی 2 دفعه نیاز به تعویض دارند، حال اگر در محیط و فضای خارجی نصب شوند سالی 1 دفعه نیاز به تعویض دارند.

محل و موقعیت جغرافیای نصب آنها باید مورد بررسی و توجه قرار گیرد، زیرا در مناظق دارای فعالیت های لرزشی قابل نصب و استفاده نیستند.

همچنین در مناطقی که محل رفت آمد و شلوغی است نباید نصب گردد، زیرا به مرور زمان کم کم خاک خود را از دست می دهد.

در مناطق باد خیز هم نباید نصب شود زیرا این پوشش به راحتی به وسیله باد بدست آمده از باران، طوفان، باده سنگین از بین خواهد رفت؛ با انباشتن مجدد خاک در حفره های دیوار بدست می آید که امری دشوار است.

نکته اساسی در مورد نصب آن این است که نباید در دیواری با ارتفاع بیشتر از 8 فوت یا 244 سانتی متر  باشد.

پوشش حصیری :

اکثر سیستم های پوشش نرم از نوع حصیری یا فیبر الیافی هستند.

پوشش حصیری نسبت به پوشش های دیگر به نسبت لاغر تر است ودر چندین لایه است.

این چند لایه و لاغر بودن باعث می شود سیستم های ریشه لرزان گیاهان بالغ برای بیش از 3 -5 سال قبل از ریشه های حصیر را بپوشانند آب نتواند از حصیر عبور کند.

پوشش حصیری نیاز به اصلاح و باز یابی دارد.

اصلاح آن با جابه جا کردن قطعات بزرگ سیستم است، به طوری که حصیر را بیرون از دیوار با برش به قطعات کوچکتر تبدیل کرده و با حصیر جدید آن را عوض کرده.

مزایای این روش؛ مطابق با ساختار ریشه گیاهان همسایه بر روی دیوار است

و بسیاری از گیاهان جانبی را از بین می برد، بهترین کاربرد این پوشش

در قسمت داخلی ساختمان و نواحی دارای فعالیت لرزشی (کم) با گیاهان کوچک که رشد نمی کنند.

پوشش حصیری به طور خاص و ویژه ایی از لحاظ آب غیر موثر است

و علت آن عدم توانایی نگه داشتن آب، باریک بودن،

داشتن حایلی در برابر ریشه های گیاه است؛

که سبب نیاز این سیستم به آبیاری مداوم می باشد.

خاصیت و ویژگی غیر موثر بودن در برابر آب باعث می شود

که این پوشش ،سیستم های چرخش مجدد آب را در خود نگه داشته؛

که هزینه اضافی در پی خواهد داشت  پوشش حصیری نیاز به اصلاحات دارد

به همین منظور بهتر است در ارتفاع کمتر از 8 فوت مورد استفاده قرار گیرد

تا به آسانی اصلاحات آن تکمیل شود.

شرکت سورن بام در زمینه معماری سبز و پایدار فعالیت های بیشماری دارند و در این زمینه فعالیت های بیشماری انجام داده اند، فعالیت های شرکت  سورن بام شامل: طراحی و اجرای روف گاردن، محوطه باغ، ویلا، باغچه، حیاط، دیوار سبز، فلاور باکس، آبنما، برکه و چشمه های مصنوعی، نصب سیستم آبیاری قطره ای، نصب سیستم مه پاش و … از جمله فعالیت های شرکت سورن بام می باشند.