محوطه سازی ، لند اسکیپ ، در طراحی لند اسکیپ و محوطه سازی نیاز به مطالعات و بررسی محیط داریم که مناطق مختلف از لحاظ شرایط آب و هوایی و شرایط زمین متفاوت می باشد. بعد از بررسی اولیه می توانیم به طراحی محوطه بپردازیم که در درجه اول عملکرد فضا در طراحی دارای اهمیت می باشد.
عملکرد فضا می تواند محوطه یک باغ و یا یک ویلای خصوصی باشد و یا محوطه یک باغ رستوران، باغچه، و… باشد، کاربری در طراحی دارای ویژگی می باشد زیرا المان های بکار رفته و جایگذاری در هر یک از محوطه ها متفاوت می باشد.
المان هایی که در محوطه سازی بکار می روند عبارتند از :
- آلاچیق
- آبنما
- پرگولا
- چتر فضای باز
- آبنما
- فلاور باکس
- دیوار سبز
- آبشار های مصنوعی
- برکه و چشمه های مصنوعی
- مبلمان فضای باز
طریقه ساخت محوطه سازی ، لند اسکیپ :
در ابتدا متراژ محوطه دارای اهمیت می باشد زیرا المان ها برحسب مساحت فضای در نظر گرفته شده انتخاب و در ابعادی که با مساحت هماهنگ باشند ساخته می شوند.
در مرحله دوم کف سازی محوطه دارای اهمیت می باشد، کفسازی و جداسازی مسیرها با متریال های مختلف کار می شوند متریال های مورد استفاده در کف سازی عبارتست از: چوب، سنگ های رود خانه ای سفید، رنگی، واش بتن، چمن مصنوعی و طبیعی، سنگ، موزائیک و …. .
بعد از کف سازی و جایگذاری المان ها به نورپردازی و سیستم روشنایی محیط می پردازیم لازم به ذکر است که المان هایی که بکار رفته اند را می توانیم با نورپردازی زیبایی آن را افزایش دهیم. با نور پردازی جلوه المان ها در شب نیز چندین برابر افزایش می یابد.
نکته قابل توجه در ساخت المان ها:
در متراژهای بزرگ از المان هایی که سایز بزرگتری دارند و با فضای محیط هماهنگی دارند استفاده می کنیم. به طور مثال در یک فضای بزرگ از آلاچیق های کوچک استفاده نمی شود این امر موجب می شود زیبایی فضا کاهش یابد، البته این امر به کاربری محوطه نیز بستگی دارند، در محوطه سازی ملک های خصوصی ترجیحا از آلاچیق هایی که نسبتا بزرگ هستند استفاده می شود و همچنین بالعکس در فضاهای کوچک از آلاچیق هایی که ابعاد نسبتا کوچکتری دارند استفاده می شود علاوه بر زیبایی، فضایی را برای افراد فراهم می سازند تا از محیط اطراف لذت ببرند.