تکنیک های نورپردازی محوطه: نورپردازی مسیرها را روشن نموده و شرایط نوری مناسبی را برای فعالیت های مربوطه ایجاد می نماید.منابع نور می توانند طبیعی و یا مصنوعی باشند.با نورپردازی بهینه با هدف ترکیبی متعادل از هر دو نوع منبع نور با رنگ،روشنایی و کنتراست تعیین می شود.
یک محیط کارامد و ایمن زمانی که نسبت تراکم نور متعادل باشد و رنگ نور ،رنگ مشابه نور طبیعی باشد به طور بهینه روشن می گردد.برای نورپردازی از تابش خیره کننده،سوسو زدن و تفاوت های زیاد در روشنایی باید اجتناب نمود.
تکنیک های نورپردازی محوطه
.1- نورپردازی مسیرهای پیاده: ایجاد الگوی متقارن نوری جهت روشنایی مسیر های پیاده.
برای مسیر هایی که اطرافشان باز است و مزاحمتی برای نورپردازی نیست مناسب است .
به این صورت که چراغ های ایستاده یا زمینی در دو طرف مسیر قرار می گیرند و در صورت کم بودن عرض مسیر ، در یک طرف یا به صورت یکی در میان دو طرف راه .
2-نورپردازی سایه سازی
یکی از روش های نورپردازی بازی با سایه هاست ،در این تکنیک این نور نیست که برای ما مهم است ، بلکه سایه مورد توجه ما است .
اگر شی ای خاص و قابل توجه در محوطه دارید ، می توانید با قرار دادن نور در جلوی آن طوری که پشت شی سایه ایجاد کند ، آن را با ابهت تر جلوه داده و حتی سایه های زیبایی از شاخ و برگ درختان بر روی دیوار یا زمین ایجاد نمود .
3-نورپردازی موضعی
spot lighting روشی است که برای متمرکز نمودن نور بر روی یک شی یا درخت انجام می شود .
نور های موضعی که معمولا از پایین به گیاهان و درختان تابیده می شوند باعث جلب توجه شده و حتی می توان از این نور ها برای آلاچیق ، آبنما ، دیوار سبز و مجسمه نیز استفاده کرد تا در شب جلوه خاصی داشته باشند .
در بعضی موارد مانند دیوار سبز بهتر است که این نور از بالا تابیده شود .
4-نورپردازی انعکاسی
این نوع نورپردازی برای ایجاد تصویر یک درخت یا عناصر دیگر بر روی آب است . به گونه ای که نور از بالا تابیده شده و تصویر بر روی آب ایجاد می شود .