اجرای دیوار سبز در سراسر ایران
اجرای دیوار سبز در سراسر ایران ، استفاده از تکنولوژی های معماری پایدار و به ویژه ایجاد ساختمانهای سبز اهمیت زیادی دارد .
یکی از روش های ایجاد ساختمان سبز اجرای دیوار سبز است که از مزایای احداث
این دیوارها عبارتند از : عدم وجود گرد و خاک در هوا
ایجاد اکسیژن کافی برای محیط توسط گیاهان نصب شده
بر روی دیوار سبز ،حفاظت از ساختمان در برابر نفوذ تابش اشعه مستقیم خورشید بر روی ساختمان ،
کمک به افزایش فشار باد و ایجاد انرژی مثبت در محیط پیرامون ساختمان و…. می باشد .
گیاهان به کار رفته در دیوار سبز زنده و طبیعی هستند
که می توان با استفاده از تنوع گیاهی از دیوار سبز نقش و طرح زیبایی با توجه به سلیقه مشتری به عمل آورد .
در دیوار سبز نباید از گلهای فصلی استفاده کرد بلکه باید از گلهای همیشه سبز استفاده کرد
که در هر فصل ی از سال گلها سبز باشند و طراوت و شادابی خود را از دیست ندهند.
آبیاری سیستم دیوار سبز به صورت قطره ای و اتومات می باشد
خاک به کار رفته در دیوار سبز به گونه ایست که از ریزش خاک جلوگیری می کند
و مواد معدنی مورد نیاز خاک را فراهم می کند.
تعریف نمای دیوار سبز
در پانلهایی بر روی سطح دیوار نصب می شوند که گیاه بر روی نما سطح حرکت میکند. گیاه دیوار سبز رونده و یا پیچ در حالیکه ریشه درون پانلها حرکت و رشد می کنند و شروع به بالا رفتن از ساختمان میکند. اجرای دیوار سبز در سراسر ایران اخیرا برای نمای سبز سازهای حمایت کننده هم در نظر میگیرند در این حالت استراکچر سادهای که به صورت داربست به دیواره بنا وصل می کنند، بعنوان تکیه گاهی برای گیاهان خزنده و با ﻻ رونده همچون یاس ، مو، پاپیتال شبدر شمشاد انواع ناز ها و غیره عمل میکند. نماهای سبز میتوانند به نمای ساختمان، نرده و ستونها تکیه کنند و یا خود به صورت ساختار مستقل احداث شوند. ساختار داربستی دیوار سبز میتواند از جنس چوب، فلز، شبکه توری، سیمهای کابلی و غیره باشد . بنابراین
دیوار سبز (نماهای سبز) به دو دسته تقسیم میشوند :
1_ اجرای دیوار سبز سنتی در سراسر ایران :
یا نماهای سبز مستقیم ( بی واسطه به دیوار می چسبد و بالا می رود) شامل گیاهان بالا روندهای هستند که مستقیماً و بدون حائل در طول دیوار بالا میروند. چنین حالتی مشکلاتی را نیز به همراه دارد مشکلاتی همچون آسیب رسیدن به مصالح لانه گذاری حشرات در پشت گیاهان جلب توجه حیوانات و…
2 _ اجرای دیوار سبز مدرن در سراسر ایران :
که با استفاده از یک استراکچر به دیوار متصل میشود با هدف ایجاد یک پوشش سبز جدا از دیوار شکل میگیرد. نحوه اجرای انواع این دیوار سبز بدین شرح است :
الف) اجرای دیوار سبز مدولار در سراسر ایران:
این دیوار ها یا داربستهای فلزی بسیار سبکی از جنس استیل گالوانیزه هستند که بر روی دیوار قرار گرفته می شود و یا دارای سازه مستقل خواهند بود که گیاه را نگاه میدارند .پانلهای از pp و مشبکی است ، به صورت مدوﻻر در کنار هم قرار گرفته می شوند و میتوانند سطح بزرگی را بپوشانند. به این پانلها را نیز میتوان فرم داد تا اشکال و منحنیهای مورد نظر را ایجاد نمایند این پانلها در برابر سرما و گرما مقاومت خود را از دست نمی دهند.. این سیستم مدوﻻر به دلیل سختی و صلابت پانلها میتواند بین قسمتهای مختلف ساختمان پل زده و یا به عنوان دیوارههای سبز مستقل به کار گرفته شوند.
ب ) سازه شبکه ای :
اجرای دیوار سبز در سراسر ایران به روش سازه شبکه ای ، بسیار سبکی است که حائلی از شبکههای آهنی (فولادی) برای گیاهان بالارونده ایجاد نموده است که این حائل با فاصله از دیوار یا به سازه ساختمان متصل میشود . و آبیاری آنها به صورت قطره ای می باشد شبکه های سیمی اغلب برای نگهداری از گیاهانی بالارونده همچون یاس که رشدی آهسته داشته باشند ، و به حمایت بیشتری نیاز دارند، کاربرد دارند. سیستمهای شبکه توری انعطافپذیر تر از سیستم کابلی بوده و قابلیت طراحی و اجرای متنوع تری را دارند
ج) سیستمهای کابلی:
اجرای دیوار سبز در سراسر ایران برای نگهداری از گیاهان بالا رونده همچون یاس ، کاپیتال ، پر شاخ و برگ و با رشد سریع از سیستم کابلی استفاده می شود .سیستم کابلی از یک سری سیم های به هم تنیده ، که غالباً از جنس فوﻻد ضد زنگ هستند تشکیل شده است ، آبیاری آنها به صورت قطره ای و ساده می باشد در ضمن باید گیاه ها را در داخل فلاور باکس یا روی زمین کاشت و که قابلیت عبور کابلها و کشش و انقباض آنها از میان یکدیگر را جهت شکل گیری شبکه مورد نظر فراهم آورد .توپیها به کمک پیچی که از میان سوراخ مرکزی توپی عبور کرده به سطح دیوار نصب میشوند. نحوه قرار گیری و فاصله بین توپیها در روی دیوار مطابق با طرح خاص خود اجرا می شود . با این حال فاصلههای انتخابی با توجه ویژه نسبت به نوع گیاهان صورت می گیرد . سیستم نمای کابلی_کششی نوعی دیگر از سیستم های کابلی هستند که در نمای سبز در سطح وسیع استفاده می شوند. این سیستمهای عمودی فضاهای سبز میتوانند دیواره ساختمانهایی چون پارکینگها، ساختمانهای داری، فضاهای عمومی یا فضاهای مسکونی بزرگ را بپوشانند
تعریف دیوار سبز زنده
ترکیبی از قطعات با پوشش گیاهی که از پیش کاشته شدهاند و به صورت عمودی و توسط سیستم استراکچر سبکی،که در پشت سازه و با فاصله از نمای ساختمان نصب می شود دیوار سبز زنده میگویند . از دیوارهای سبز زنده همچنین میتوان در محوطه داخل ساختمان استفاده کرد و هم در فضاهای خارجی ساختمان . دیوارهای سبز زنده ، بسته به کارخانه تولید کننده آن، جنس صفحات و نوع بیرونی و یا داخلی آن، جزئیات اجرایی و نصب متفاوتی دارند و هر کدام با دیگری متفاوت است .از این رو نمی توان یک روش را برای اجرای دیوار سبز در سراسر ایران اجرا کرد و این راه باعث بروز مشکل و از بین رفتن دیوار سبز می شود بنابراین باید با دقت بیشتری نسبت به اجرای دیوار سبز و روش های هر شرکت را با تمام جزئیات آن اجرا کرد . تا یک دیوار سبز زیبا داشته باشید . در این روش در تمام ارتفاع و در تمام سطح دیوار گیاه کاشته میشود که به دو روش میتوان این عمل را انجام داد:
الف) اجرای دیوار سبز در سراسر ایران به روش پنلی
۱- گلدانهای پیش ساخته شده از جنس های آماده
۲- پانلهای که از جنسهای متفاوتی همچون ، پلاستیک، پلی استایرن ، پلی پروپیلن ، سفال، فلز (استیل – آلومینیوم)، منسوج صنعتی (نوعی نمد) و یا بتن سبک میباشند که مرغوب ترین آن پلی پروپیلن است زیرا مقاومت زیادی در برابر نور مستقیم آفتاب و سرما را دارد و گیاهان نیر در این پانل ها به خوبی رشد می کنند .
ب) کاشتن گیاهان بین دو لایه الیاف مصنوعی
به منظور جلوگیری از سنگین شدن و هر چه سبک تر شدن سیستم دیوارهای سبز زنده، معموﻻ از سیستمهای کاشت هیدرو پونیک و نیمه هیدرو پونیک استفاده میشود در این روش گیاه هان در وسط الیاف هایی که از قبل آماده شده اند قرار می گیرند که اغلب فقط حکم نگهدارنده گیاه را دارد و مواد غذایی توسط سیستم آبیاری در دسترس گیاه قرار میگیرد دیوارهای سبز با سیستم گردش مجدد آب بکار میروند و به منظور کاهش آلودگی آب سنگین، این کار را با جذب مواد مغذی غیر حلال در آب انجام میدهند. این مواد مغذی باکتریهای معدنی هستند که اجزای ارگانیک میکروسکوپی آنها را برای گیاهان آماده میکنند
ویژگیهای دیوارهای سبز:
دیوارهای سبز جداسازی فضاهای داخلی از فضاهای خارجی
عایق عبور حرارت بین فضاها
عایق انتقال صدا بین فضاها
• مقاومت در برابر فشار و ضربه خوردن
• مقاومت در برابر حرکات کشت سانی
• قابلیت چسبندگی انواع مختلف اندود ها (مالشی و یا پاشش مانند گچ، سیمان و …
• قابلیت نصب انواع پوششها مانند کاشی، سنگ، دیوارکوب و …
• قابلیت نصب درب و پنجره